Şapte companii de stat ruinate de proasta guvernare PDL–USL. Câte miliarde de euro s-au dus pe apa sâmbetei

Şapte companii de stat ruinate de proasta guvernare PDL–USL. Câte miliarde de euro s-au dus pe apa sâmbetei

Preţul de vânzare al companiei CFR Marfă a scăzut considerabil

Multe companii scoase in ultimii ani la privatizare si-au pierdut consistent din valoare, din nefericire. De cele mai multe ori, explicatia principala este criza, care ar fi diminuat serios capacitatea financiara a multor potentiali cumparatori si, implicit, ar fi redus preturile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest motiv este real, dar el putea fi evitat de niste guvernanti cu adevarat priceputi si preocupati de bunastarea Romaniei.

Econtext va prezinta o lista de sapte companii care sunt in curs de vanzare sau au fost vandute, dar dupa ce valoarea lor a scazut considerabil. In acelasi timp, va prezentam, bineinteles, si valoarea mai mare pe care o aveau aceste companii la un moment dat.

Iata care sunt cele sapte companii neprivatizate la timp si carora valoarea le-a scazut considerabil pana la momentul efectiv al vanzarii:

CFR Marfa – de la 1 miliard la 180 de milioane

Una dintre cele mai mari pierderi ar veni din privatizarea CFR Marfa. La finele anului 2007, ministrul Transporturilor de la acea data, Ludoic Orban, declara ca spera sa obtina cel putin un miliard de euro din vanzarea CFR Marfa.

Citeşte continuarea pe econtext.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările