Statul român, restanţe de 3,6 miliarde de lei pentru plata concediilor medicale la finalul anului 2021

0
0
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
FOTO: Shutterstock

La finalul anului 2021, Executivul era restant cu 3,63 de miliarde de lei pentru concediile medicale, mai mult cu aproximativ┬á1,2 miliarde de lei fa┼ú─â de anii 2020 ┼či 2019, a transmis de Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de┬áS─ân─âtate┬á(CNAS) la solicitarea Main News.

Restan┼úele statului ├«n ceea ce prive┼čte decontarea concediilor medicale au crescut.┬áConform┬ásursei citate, la finalul anului trecut, statul mai avea de decontat 3,63 de miliarde de lei pentru condediile medicale.┬á

ÔÇ×Restan┼úele pentru plata concediilor medicale au fost tot timpul foarte mari, trebuie s─â ne uit─âm ┼či ├«n evolu┼úia lor. Toat─â lumea s-a pl├óns c─â nu se ramburseaz─â aceste costuri. Este o modalitate ca statul s─â se finan┼úeze pe costul companiilor, angajatorilorÔÇŁ, a declarat analistul economic Gabriel Biri┼č, pentru Main News.

De aceast─â dat─â, diferen┼úele ├«ntre anul 2021 ┼či perioada 2019-2020 se ridic─â la aproximativ 1,2 miliarde de lei. ÔÇ×Arat─â c─â deficitul (n.r. bugetar) e mult mai┬ámare(ÔÇŽ) De ce se ├«nt├ómpl─â asta? De ce se ├«nt├ómpl─â ┼či ├«nt├órzierile la ramburs─ârile de TVA, sunt mai multe. Statul are┬ábani┬áde ajutoare sociale, dar face protec┼úie social─â pe spatele companiilor. Antreprenorii sunt pe cont propriu ┼či nu se pot baza pe stat, dec├ót s─â le ia, nu s─â le ┼či dea ├«napoi ce au de luatÔÇŁ, a ad─âugat Gabriel Biri┼č.

├Än ceea ce prive┼čte indemniza┼úiile decontate pentru concediile medicale din perioada anului trecut, CNAS a precizat c─â valoarea acestora a fost de aproximativ 3,79 de miliarde de lei, ├«n 2020 a fost de 3,60 de miliarde, iar ├«n anul 2019 de 2,748 de milioane de lei. Potrivit publica┼úiei citate, ministrul de Finan┼úe, Adrian C├óciu, a refuzat s─â comenteze informa┼úiile.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite