Articol publicitar

Stația de energie – locul unde găsești răspuns la întrebările tale despre energie

0
0
Publicat:

„De ce sunt facturile de consum greu de înțeles? Ce fac atunci când contorul meu nu funcționează? Ce pași am de făcut pentru a deveni prosumator? Cum pot să reduc consumul, fără să stau în frig?De ce plătesc kWh și nu metri cubi la gaze naturale? Cât costă un kilowatt-oră? De ce să dau indexul de pe contor?”

Banner oct202 jpg

Sunt doar câteva din întrebările frecvente care vin pe canalele de contact ale oricărui furnizor de electricitate și gaze naturale.

Ce ne-am propus noi, la E.ON? Să nu lăsăm nicio astfel de întrebare, fără răspuns sau soluție. Să deslușim căile întortocheate sau complexe ale pieței de energie pentru fiecare consumator. Ne-am propus ca toate aceste „căi” să ducă spre o unică destinație, unde fiecare client să își găsească răspunsul clarificator. Astfel, pe 12 decembrie 2022 am lansat Stația de energie.

Ce este Stația de energie E.ON?

· O platformă educațională prin care ne dorim să informăm corect și transparent consumatorii de energie, pe un limbaj simplu, prietenos și voios, ușor de înțeles indiferent de noțiunile pe care aceștia le dețin.

· Platforma unde oferim informații de interes despre evoluțiile, schimbările de impact din piața energiei, prin abordarea și clarificarea celor mai importante subiecte ale momentului

· Un loc în care te încarci cu energie bună, mulțumită mesajelor scrise sau în format video.

· Un loc care îți oferă cunoștințele de care ai nevoie pentru a lua decizii informate, dar și pentru a contribui la un mediu mai verde.

Iar pentru că orice stație include și îndrumare, am structurat informațiile noastre pe 3 mari categorii:

· Ghidul de Consum îți oferă o varietate de articole care te vor ajuta să economisești într-un mod eficient și să-ți reduci factura la energie. Dacă te-ai întrebat ce înseamnă un consum sustenabil sau cum poți face economii reale, vei găsi soluții practice în articolele noastre. Ne concentrăm pe subiecte precum controlul termostatului pentru a economisi energie și bani, gestionarea consumului de energie în casă și la birou, importanța folosirii surselor de energie regenerabilă și multe altele.

· Ghidul de Prețuri este sursa ta de informații despre modul în care se formează prețul energiei și despre tot ceea ce trebuie să știi pentru a înțelege factura ta de consum. Dacă te-ai întrebat vreodată cum calculăm valoarea unei facturi, ce o influențează, Ghidul de Prețuri îți clarifică aceste întrebări. În plus, îți arată cum se măsoară consumul de gaz, îți prezintă informații despre cardurile de energie și cum poți plăti factura cu ele si tot aici, găsești răspunsuri la întrebări legate de vânzarea și cumpărarea energiei în România, precum și informații despre achiziția de pompe de căldură.

· Ghidul de Energie este locul unde descoperi sursele care fac ca lumea noastră să fie mereu plină de …. energie. Ne uităm cu toții la obiecte precum frigidere, cafetiere sau televizoare, și ne dorim ca ele să funcționeze la capacitate maximă cu o simplă apăsare de buton. Dar câți dintre noi ne-am întrebat vreodată de unde vine această energie sau cum este produsă?

Te vom ghida prin universul energiei, într-un mod ușor de înțeles și aplicabil în viața ta de zi cu zi. Tot aici afli despre cele mai noi modificări legislative care pot influența relația ta cu furnizorii de energie, dar și cu alți jucători de pe piață, de exemplu, operatorii de distribuție. Apropo, dacă nu știi care sunt aceștia, la cine să apelezi în cazul unei nevoi, descoperi tot în acest ghid.

Postăm săptămânal informații noi, sub forma de articole, interviuri și podcasturi video, concepute astfel încât să poată fi ușor distribuit pe platformele de Social Media.

După numai 9 luni de la lansare, Stația de energie E.ON a devenit o resursă de încredere pentru peste 350.000 de utilizatori. Din acestia, aproape jumătate revin lunar, căutând noi articole pentru a se menține la curent cu ultimele noutăți și sfaturi utile din lumea energiei.

Iată și top 10 al articolelor și videourilor cele mai urmărite:

· Ce sunt cardurile de energie și cum plătim factura de consum cu ele?

· Ce sunt pompele de căldură și cum te pot ajuta să economisești bani

· Ce este un prosumator și cum poți chiar tu să devii unul?

· De ce plătesc pe factura de gaz kWh și nu metri cubi măsurați de contor?

· Top 5 informații de știut despre contorul de măsură index

· Plafonarea prețurilor și modul în care te afectează

· Factura pentru energie. Ce plătești și cui

· Câte panouri fotovoltaice sunt necesare unei case din România?

· De unde provine energia din România?

· Vouchere pentru panouri fotovoltaice - programul „Casa Verde”

În luna august, Stația de energie E.ON a găzduit primul sezon din Ghidul de eficiență energetică nZEB, o serie de videouri explicative care te pun în tema cu informații și sfaturi despre cum să îți eficientizezi bugetul dacă plănuiești să construiești, renovezi sau să îți achiziționezi o locuință nouă. Dacă nu l-ai vizionat, te invităm să o faci și vei afla cum poți transforma clădirile cu nZEB în clădiri cu performanță energetică foarte ridicată, care pe lângă un confort optim, scad costurile de întreținere și protejează mediul înconjurător.

Ce urmează în Stația de energie?

În octombrie, revenim tot aici cu sezonul 2 din Ghidul de eficiență energetică nZEB, dar și cu webinarii live pe diferite teme de interes din piață, cu experți E.ON și nu numai, în care ghici ce? Răspundem fix la întrebările tale, în timp real.

Sperăm că Stația de energie E.ON este o destinație de interes și pentru tine și ne bucurăm că am reușit să aducem răspunsuri și clarificări la întrebările frecvente ale consumatorilor, să educăm și să inspirăm pe cei dornici să devină eficienți energetic. Te încurajăm să distribui articolele noastre, iar astfel să generezi un impact colectiv, fiindcă cu fiecare gest putem contribui la un viitor mai sustenabil.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite