Startup-ul fintech Revolut a obţinut licenţa bancară europeană şi va putea acorda credite în viitorul apropiat

0
0
revolut licenta banca

Revolut a obţinut licenţa bancară europeană şi anunţă planurile sale de a oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite şi de a tranzacţiona acţiuni fără comision.

Revolut va începe implementarea licenţei anul viitor, concentrându-se iniţial asupra ţărilor europene mai mici, înaintea paşaportării ulterioare pe pieţele-cheie precum Marea Britanie, Franţa, Germania sau Polonia.

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut şi-a atras iniţial clienţii oferindu-le posibilitatea de a cheltui şi de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. 

De atunci, compania a depăşit trei milioane de utilizatori şi a adăugat funcţionalităţi precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului şi posibilitatea de a economisi bani.

În luna decembrie a anului trecut, compania a început să ofere expunere la criptomonede, utilizatorii putând vinde şi cumpăra direct din aplicaţie, iar în luna august a anunţat planurile de a lansa o platformă de investiţii fără comisioane în Marea Britanie şi Europa, la începutul lui 2019.

Licenţă bancară va permite utilizatorilor să îşi depună salariile direct în Revolut, iar depozitele vor fi garantate până la 100.000 de euro prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. 

În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum şi împrumuturi la dobânzi competitive faţă de creditorii tradiţionali de pe piaţă, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

Revolut estimează că va dura între trei şi şase luni după obţinerea licenţei bancare până când aceasta va fi paşaportată în Europa, ţări prioritare fiind Marea Britanie, Franţa şi Polonia.

Pe lângă lansarea pe pieţele internaţionale şi dezvoltarea platformei de investiţii fără comisioane, o zonă principală de interes pentru companie o reprezintă intrarea pe piaţa de creditare. 

Revolut plănuieşte să ofere opţiuni standard de descoperiri de cont (overdraft), precum şi împrumuturi pentru persoane fizice şi juridice la dobânzi competitive.

Revolut a înregistrat o creştere spectaculoasă în ultimele 12 luni. Compania deschide astăzi între 8.000 şi 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzacţionează lunar peste 4 miliarde de dolari. 

Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna Decembrie 2017.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri