Finanţări nerambursabile de zeci de mii de euro pentru 75 de noi afaceri din Regiunea de Nord-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondurile sunt acordate prin schema de finanţare Romania Startup Plus, cele mai multe noi investiţii fiind în industria prelucrătoare.

Antreprenorii din Regiunea de Nord-Est sunt încurajaţi financiar să demareze noi afaceri. Astfel, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Consiliul Judeţean Neamţ, implementeaza proiectul “Startup Activator”. Scopul acestuia este „încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unui program integrat de formare, mentorat şi finanţare pentru viitori antreprenori din Regiunea Nord-Est“. 

În acest context au fost selectate 500 de persoane din regiune, care au participat la cursuri gratuite de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, din care 219 au depus planurile de afaceri pentru a obţine finanţare nerambursabilă. 

„În urma evaluării planurilor de afaceri, 75 dintre ele vor beneficia de o finanţare nerambursabila de maximum 160.000 de lei. 35 dintre firme vor primi sprijin din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi 40 din partea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Conform datelor furnizate de catre CNIPMMR, 219 planuri de afaceri depuse releva următoarele: cei mai mulţi aplicaţi sunt din judeţul Neamţ (90 de planuri de afaceri depuse) şi Iaşi (72 de planuri de afaceri depuse), urmate de Bacău (22 de planuri de afaceri depuse), Botoşani (18 planuri de afaceri depuse), Suceava (12 planuri de afaceri depuse) şi Vaslui (5 planuri de afaceri depuse)“, se arată în informarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. 

Cele mai multe afaceri vor fi înfiinţate în domeniile - industria prelucrătoare; activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice; activităţi culturale şi recreative; IT şi hoteluri si restaurante. Cele 75 de firme vor crea cel puţin 150 de noi locuri de muncă. „Proiectul Startup Activator este un sprijin real pentru cei 35 de antreprenori aflati la inceput de drum si care vor semna contractul de finantare cu noi. Finantarea 100% nerambursabila va putea fi folosita atat pentru achizitia de echipamente, cat si pentru plata salariilor. Un mare avantaj al acestui tip de finantare este avansul de 75% pe care castigatorii il vor primi dupa semnarea contractului de finantare“, a declarat Vasile Asandei, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite