SONDAJ Trei din zece angajaţi vor ca Valentine’s Day să fie zi liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii români vor liber de Valentine's Day
Angajaţii români vor liber de Valentine's Day

Pentru trei din zece angajaţi români, Valentine’s Day este o zi cu o semnificaţie specială, suficient de importantă pentru a fi declarată zi liberă, arată un sondaj efectuat de BestJobs.

Cu toate acestea, doar unul din patru respondenţi intenţionează să-şi ia liber cel puţin câteva ore pentru a se putea bucura de mai mult timp petrecut alături de partener/ă, iar alţi 14% iau în calcul acest lucru.

Chiar dacă îşi vor petrece integral ziua la birou, doi din zece respondenţi recunosc faptul că, de regulă, în această zi le este mai greu să se concentreze la job şi abia aşteaptă finalul programului de lucru. Spre deosebire de alte ţări unde mulţi angajatori profită de această sărbătoare pentru a-şi exprima aprecierea faţă de echipă într-un mod inedit, în România doar 11% dintre angajaţi au afirmat că vor sărbători această zi şi la birou, alături de colegi. Planurile cele mai populare implică amenajarea spaţiului comun cu decoraţiuni tematice, dulciuri în formă de inimioară, ori pur şi simplu exprimarea aprecierii faţă de colegii care îi inspiră. Foarte puţini spun că primesc cuvinte de apreciere de la manageri.

În privinţa bugetului de cadou, circa doi din zece respondenţi afirmă că alocă cel mult 100 de lei pentru persoana iubită, alţi 11% dintre români vor cheltui între 100 şi 200 lei, iar aproape 9% vor achiziţiona un cadou chiar mai scump.

Doar 12% dintre angajaţii români îşi iubesc jobul actual

Doar 12% dintre români afirmă că jobul actual reprezintă „jumătatea perfectă” şi îi face fericiţi pe plan profesional. Cei mai mulţi, respectiv 38%, susţin că locul de muncă actual nu este perfect, dar îl acceptă aşa cum e, asemeni unei relaţii. Peste 20% dintre angajaţi spun că jobul le produce frustrări sau chiar le „mănâncă nervii”, implicit abia aşteaptă să realizeze schimbări pe plan profesional, iar pe 15% dintre respondenţi poziţia actuală îi lasă indiferenţi. 

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 ianuarie - 5 februarie, pe un eşantion de 908 utilizatori de internet. 54,7%, dintre respondenţii sondajului sunt femei. Pe categorii de vârstă, doi din zece respondenţi au între 18 şi 25 ani, un sfert dintre aceştia au între 26 şi 35 ani, 30% au între 36 şi 45 de ani, iar restul respondenţilor au peste 46 de ani.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite