Sfaturile FMI pentru Pilonul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) recomandă creşterea rapidă a contribuţiilor, stimularea unor strategii investiţionale pe termen lung şi permiterea externalizării activităţii de investire pe piaţa pensiilor administrate privat (Pilonul II).

De asemenea, în raportul „România - Financial Sector Stability Assessment", experţii Fmi arată că „garantarea inflaţiei" pentru fondurile de pensii obligatorii trebuie respinsă, pentru că, în prezent, piaţa financiară din România nu dispune de instrumente care să garanteze acoperirea acestui risc.

Aceştia subliniază şi necesitatea armonizării tratamentului fiscal al cheltuielilor de marketing ale administratorilor de pe Pilonul II, a îmbunătăţirii regulilor de evaluare de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi reglementarea unor metode pentru evitarea conflictelor de intere în cazul în care administratorii tranzacţionează cu entităţi din cadrul grupului.

În ceea ce priveşte nivelul comisioanelor de administrare percepute de societăţile de pe Pilonul II din România, ele sunt cele mai mici din Europa Centrală şi de Est şi ar trebui ajustate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite