Senatul SUA a adoptat un proiect de lege privind confruntarea cu China în domeniul tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Proiectul de lege prevede alocarea a 52 de miliarde de dolari din buget pentru dezvoltarea producţiei de semiconductori în ţară.

Senatul SUA a adoptat luni un proiect de lege care ar aloca 52 de miliarde de dolari din buget pentru dezvoltarea producţiei de semiconductori în ţară, pentru a creşte competitivitatea Statelor Unite în confruntarea cu China, în domeniul tehnic. Sesiunea camerei superioare a fost difuzată de C-SPAN .

68 de senatori au votat în favoarea iniţiativei, 28 au votat împotrivă.

Anterior, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a aprobat o versiune proprie a proiectului de lege, care diferă de cea adoptată de Senat. În acest sens, ambele camere ale legislativului american vor trebui să creeze o comisie care să convină asupra detaliilor iniţiativelor aprobate, după care vor vota din nou o versiune de compromis a proiectului de lege. Dacă va fi aprobat de ambele Camere, documentul va fi semnat de Preşedintele ţării. Potrivit Bloomberg, pregătirea versiunii finale a proiectului de lege este puţin probabil să fie finalizată înainte de sfârşitul lunii mai.

Camera Reprezentanţilor şi-a adoptat proiectul de lege în februarie. China a protestat apoi în legătură cu acţiunile parlamentarilor americani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, Beijingul cere Washingtonului să nu mai ia în considerare şi să promoveze iniţiativa corespunzătoare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite