Şeful Consiliului Concurenţei acuză că a fost ameninţat de o multinaţională în propriul birou. Despre ce companie este vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Chiriţoiu acuză o multinaţională că l-a ameninţat în propriul birou
Bogdan Chiriţoiu acuză o multinaţională că l-a ameninţat în propriul birou

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, susţine că anul 2019 a adus o presiune mai intensă a politicului asupra instituţiei, dar agresivitatea a venit şi din partea mediului de afaceri, el acuzând că a primit ameninţări, atât public, cât şi în propriul birou, de la o multinaţională.

„A fost un an 2019 cu activitate foarte intensă în care multe lucruri au mers bine. Am avut o viteză bună în gestionarea concentrărilor economice, deşi numărul acestora a fost mai mare decât în anii precedenţi. Perfomanţa noastră în instanţe a fost bună. Numărul de sancţiuni, deşi nu e obiectivul nostru şi nu ne bucură să le dăm, este similar cu cel de anul de dinainte. Ce mi se pare că a mers mai prost anul trecut este gradul de agresivitate pe care l-am întâlnit, presiunea mai mare pusă asupra instituţiei. Avem presiunea politică, care a fost clar mai intensă decât în alţi ani. Nu e ceva surprinzător, ne întristează, dar nu ne surprinde. Vedem o agresivitate şi din partea mediului de afaceri, fie că vorbim despre firmele mai vechi, cu năravuri din anii '90, când au pornit ele la drum, dar vedem genul acesta de comportament şi de la firme din industrii noi, ceea ce mi s-a părut ciudat. Avem oameni tineri, noi, la care te aşteptai să se comporte ca în secolul 21, fără metehnele din perioada de tranziţie. Totul a culminat cu o multinaţională care a ieşit public şi a ameninţat Consiliul Concurenţei, ceea ce a făcut şi în privat, la mine în birou”, a spus Chiriţoiu, la un eveniment de specialitate, scrie Agerpres.

Acesta a adăugat că, în viziunea sa, astfel de comportamente nu sunt tolerate în ţările din care provin aceste companii străine.

„Mă îndoiesc că genul acesta de comportament este tolerat în ţările din care vin aceste companii. Din punctul meu de vedere, este contraproductiv şi transmite un mesaj prost pentru societate. Când avem de-a face cu investitorii străini, ne aşteptăm să aducă, alături de capital, de tehnologie şi know-how, şi o altă etică”, a subliniat şeful Consiliului Concurenţei.

UPDATE Surse apropiate discuţiilor au declarat marţi, pentru News.ro, că aceste ameninţări ar fi venit din partea Roche România.

„Compania la care s-a referit este Roche România. De altfel, compania a încasat anul trecut cea mai mare amendă din partea Consiliului Concurenţei”, au declarat pentru News.ro sursele citate.

Contactaţi de News.ro, reprezentanţii companiei nu au negat, limitându-se la a afirma că îşi menţin declaraţiile anterioare.

„Nu avem nimic de adăugat faţă de declaraţia anterioară”, au declarat reprezentanţii Roche România, referindu-se la declaraţia făcută în momentul primirii amenzii de la Consiliul Concurenţei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite