Șeful ANAF, după ce OMV Petrom a transmis că nu va plăti taxă de solidaritate: Vom verifica la sânge

0
Publicat:

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a afirmat, vineri, la Antena 3 că OMV Petrom va fi verificat „la sânge”, iar în cazul în care compania refuză să achite taxa de solidaritate, ANAF va „emite o decizie de impunere”.

Lucian Heiuş
Lucian Heiuş susține că OMV Petrom va fi verificat „la sânge”. FOTO Facebook (Arhivă)

OMV Petrom a transmis, joi, 12 ianuarie, că nu va plăti taxa de solidaritate în România, susținând că „ne așteptăm ca OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuții de solidaritate”. 

Astfel, șeful ANAF a menționat că instituția va efectua verificări. 

Eu pot să vă spun doar atât. Că ANAF-ul va controla, va verifica la sânge toate societățile care se încadrează în prevederile Ordonanței 186. Vom verifica în prima fază dacă în cifra de afaceri se respectă acele venituri din codurile CAEN care sunt stabilite în Ordonanță, adică să fie 75% din cifra de afaceri pe acele coduri CAEN. Și după aceea vom verifica dacă calculul și cuantumul contribuției la solidaritate este corect declarat și achitat”, a declarat Lucian Heiuș. 

Cu privire la un orizont de timp în care Fiscula va putea oferi un răspuns, președintele ANAF a declarat că este vorba despre câteva zile și a menționat că, în cazul în care OMV Petrom nu va achita suma datorată, se va trece la executarea silită. 

Pornind de la declarația pe care a dat-o OMV-ul la Bursa de Valori București, o să ne dăm seama în zilele următoare dacă este corectă sau nu. Dacă va refuza să plătească, vom emite o decizie de impunere, vom stabili suma care va trebui plătită și vom trece spre executarea silită”, a mai adăugat Heiuș. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite