Şedinţă de Guvern. Executivul dă Ordonanţă ca ANAF să ridice automat popririle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Orban ar putea da azi Ordonanţă pe popriri FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Guvernul Orban ar putea da azi Ordonanţă pe popriri FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernul se reuneşte joi într-o şedinţă de Guvern şi va avea pe ordinea de zi o Ordonanţă de urgenţă care obligă ANAF să ridice automat popririle conturi.

„Ordonanţa care va permite ANAF să ridice acele popriri de pe conturi are nevoie de modificări la Codul de procedură fiscală, va fi, cred, în şedinţa de guvern de mâine (azi, n.r.)”, a spus Cîţu după o întâlnire cu parlamentarii PNL, potrivit Agerpres. El a subliniat că în acest an nu va fi modificat Codul fiscal.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat miercuri la Adevărul Live că ANAF a finalizat softul pentru popriri, astfel încât să nu mai fie blocate simultan toate conturile unui contribuabil, iar Fiscul să ridice automat popririle. Guvernul va da o ordonanţă în acest sens, a spus el.

„Avem deja pregătită documentaţia, este o modificare de cod de procedură fiscală. Softul este gata în ANAF, în ceea ce priveşte popririle. Va fi un soft foarte simplu, în care anunţă şi angajatorul şi banca, banii vor fi luaţi într-o anumită ordine dintr-un cont şi nu vor mai fi toate conturile blocate şi se ridică automat poprirea. Totul este pus la punct. Am fost foarte implicat în a mă asigura că după ce s-a plătit datoria să nu mai rămână conturile poprite, să nu trebuiască să anunţi toate băncile. Să fie totul mai simplu: s-a plătit datoria, se ridică poprirea de pe cont”, a declarat Florin Cîţu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite