Sebastian Lăzăroiu a încercat metoda lui Teodorovici: a dat bacşiş pentru pizza la sediul firmei, l-a costat 65 de lei şi a mâncat-o rece după două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul a decis recent impozitarea cu 16% a bacşişului
Guvernul a decis recent impozitarea cu 16% a bacşişului

După ce Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, afirma ieri că persoanele care vor să dea bacşiş pentru cei care aduc pizza la comandă trebuie să meargă la firmă pentru a primi bonul fiscal suplimentar, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a încercat metoda în cauză. Rezultatul: a dat 65 de lei pe o pizza, întreaga tevatură a durat două ore, iar la final a mâncat-o rece.

El a povestit tot pe pagina lui de Facebook

„În seara asta mi-am propus să testez pe bune măsurile lui Orlando (Eugen Orlando Teodorovici – n.r.). Am sunat la pizza. Mi-a zis ca vine în aproximativ 40 de minute. A venit cam în 50 de minute. I-am dat băiatului 25 de lei pentru pizza şi 5 lei să aibă bani de buzunar. I-am zis: «trebuie să-mi dai bon pentru ăştia 5 lei şi ministrul finanţelor zice că trebuie să vin cu tine la firmă». Râde. Eu îi zic că e treabă serioasă, vreau să merg la firmă să-mi dea bonul că ne leagă ăştia pe amândoi. Zice: Ok. Îl întreb dacă e cu maşina. Zice că nu, e pe scuter. Ok, iau un taxi. Îmi dă adresa. Sun la taxi. Vine taxiul. Mă costă 8 lei. Îi las 2 lei şi taximetristului, dar îi cer bon pe ei. Zice că trebuie adaptate aparatele şi că n-are de unde. Ok, aşteaptă-mă. Intru la pizza şi cer bonul pentru 5 lei. Îl iau (80 de bani se duc la Orlando). Mă întorc la taxi şi-i zic că dacă nu-mi dă bon pe bacşiş ne leagă pe amândoi. Îi zic că ar trebui să mergem la firma lui. Mergem acolo, primesc până la urmă un bon, taxiul mă duce pe urmă acasă. Drumul cu totul 35 de lei. Au trecut două ore de când am comandat pizza. Intru în casă relaxat şi mănânc o pizza rece de 65 de lei“, scrie Lăzăroiu pe reţeaua socială.

Teodorovici a declarat ieri că persoanele care livrează pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacşiş, dar numai dacă este lăsat la firma unde acestea lucrează, cumpărătorul având obligaţia să se deplaseze la acea locaţie pentru a le fi eliberat bonul fiscal. 

El a răspuns astfel întrebat de presă cum este fiscalizat bacişul dat celor care livrează pizza. „Dacă eu vreau să dau bacşiş băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru ?“, l-a întrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicându-i că, dacă este mulţimit de „gustul şi serviciile prestate“, îi poate da bacşiş.

Întrebat însă în continuare cum poate fi dat acestuia bacşiş fără să primească bon fiscal, ministrul a răspuns, potrivit Mediafax: „Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?“.

Guvernul a decis recent să legifereze bacşişul, care să fie astfel evidenţiat pe un bon fiscal separat şi va fi taxat cu 16%.

La momentul deciziei, ministrul Finanţelor explica faptul că, pentru călătoria cu taxi, aparatul de marcat va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanţei parcurse şi tarifului perceput pe kilometru, şi un bon fiscal pentru bacşişul dat de client taximetristului.

Mai puteţi citi: 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite