Scrisoarea către FMI: biletele de tren se scumpesc din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători va creşte preţul biletelor de tren din luna septembrie, potrivit scrisorii de intenţie convenite de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

„Intenţionăm de asemenea să închiriem încă 1.500 de km de şine de cale ferată inoperabile, să majorăm tarifele de transport pasageri în septembrie 2013 şi să modificăm din nou formula de calcul a OSP pentru a da, începând din luna ianuarie 2014, o pondere mai mare kilometrilor tren-pasageri parcurşi”, se arată într-un draft al scrisorii.

În privinţa CFR Infrastructură, guvernul promite că nu se va mai amesteca în conducerea companiei şi că o conducere nouă va apărea la această societate de stat.

„CFR Infrastructură şi CFR Călători: Vom oferi consiliilor desemnate la aceste societăţi posibilitateasă de a implementa fără interferenţe planurile administrative aprobate. Vom finaliza procesul de desemnare a unei noi conduceri la CFR Infrastructură în conformitate cu litera şi spiritul procedurilor specificate în ordonanţa privind Guvernanţa Corporativă a întreprinderilor de stat (109/2011)”, potrivit documentului.

Lucia Isar, fost preşedinte al consiliului de administraţie din CFR Infrastructură, a dezvăluit pentru "Adevarul" presiunile la care au fost supuşi managerii privaţi ai companiei, cât timp el a fost acolo.

În pln larg, Executivul promite măsuri de raţionalizare a reţelei, îmbunătăţire a absorbţiei de fonduri europene, consolidarea procesului de achiziţii şi reducerea costurilor. 

Concomitent, va fi rezolvată şi problema neplăţii facturilor de electricitate ale CFR Infrastructură către Electrica, înainte de listarea acesteia din urmă la bursă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite