S-au prelungit înscrierile în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Când este ultima zi de înscrieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Persoanele juridice se pot înscrie în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus până pe 11 octombrie 2019 inclusiv, a anunţat vineri Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla Clasic) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) a fost prelungită până la data de 11 octombrie 2019”, arată un comunicat al AFM, informează news.ro. 

Programul Rabla, de înnoire a parcului auto, se desfăşoară în România din anul 2005.

Ministerul Mediului a lansat în aprilie cea de-a XV-a ediţie a Programului Rabla Clasic şi cea de-a a IV-a ediţie a Programului Rabla Plus.

Prin Programul Rabla Clasic, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante şi au fost achiziţionate peste 300.000 de maşini noi, care poluează mai puţin.

AFM a anunţat la începutul lunii septembrie că pentru Programul Rabla au fost acceptate 115 dosare pentru 225 autovehicule şi o contestaţie pentru trei autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 64 dosare pentru 142 autovehicule dintre care 109 pur electrice şi 33 electrice hibride.
 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri