S-a pregătit pentru ASE, a studiat Tehnica Dentară, dar acum face un sfert de milion de euro pe an din genţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Ioana Ionescu, creatoarea bran­dului de genţi YVY, „coliziunea“ cu lumea afacerilor reprezintă mate­ria­lizarea unui vechi citat al lui Nietzsche: „Ce nu te omoară te face mai puternic“. Iar până acum, antreprenoarea a dovedit că rezistă.

Povestea sa începe cu un „nu“. Ioana Ionescu (34 de ani) nu şi-a dorit dintotdeauna să lucreze în producţia de genţi, cu toate că avea toate premisele. Pă­rin­ţii ei au lucrat în domeniu toată viaţa, iar în anii ’60 chiar şi-au luat brevet de producători de genţi diplomat, gamă la care au lucrat până în anii ’90. După Revoluţie, şi-au diversificat pro­ducţia şi s-au îndreptat şi către trusele speciale de cri­minalistică pentru dife­rite instituţii ale statului.

„Producţia este grea. Părinţii nu ne-au în­drumat pe această cale. Sora mea a încercat şi nu i-a plăcut, iar eu m-am pre­­gătit pentru ASE“, mărturiseşte antreprenoarea. Însă, în cele din urmă, a ales Stomatologia, aşa cum studiase şi sora ei. „Am manualitate foarte bună, am terminat Tehnica Dentară, dar nu m-am împăcat cu anatomia“, poves­teşte ea. În cele din urmă, a ajuns tot la o altfel de producţie, însă din nevoie. Tatăl ei s-a îmbolnăvit, iar toate economiile familiei au fost redi­rec­­ţio­nate către în­să­nătoşirea lui. Dar, în ace­laşi timp, nici nu şi-ar fi dorit ca de mica afacere  a părin­ţi­lor săi să se aleagă praful.

Citeşte mai mult pe NewMoney.ro

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite