Ryanair introduce o nouă politică pentru bagaje. Ce se întâmplă cu tarifele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană low-cost Ryanair anunţă că reduce tarifele pentru bagajele înregistrate şi că schimbă dimensiunile acestora, iar pasagerilor le va fi permis să mai ia cu ei, în aeronavă, un singur bagaj de mână.

Compania susţine că noile tarife şi dimensiuni sunt de măsură să încurajeze mai mulţi clienţi să-şi înregistreze bagajele şi să reducă numărul consumatorilor care se prezintă cu 2 bagaje la porţile de îmbarcare.

„Această măsură a fost luată ca urmare a faptului că foarte mulţi clienţi se bucură de facilitatea transportării a 2 bagaje de mână gratuite, respectiv pentru că pe zborurile cu grade de încărcare ridicate (97% în august) nu există suficient loc pentru bagaje în spaţiul de deasupra scaunelor pentru acest volum ridicat, fapt ce cauzează întârzieri de îmbarcare şi de zbor”, susţine compania într-un comunicat.

Cât creşte greutatea bagajelor                                             

Pentru a încuraja mai mulţi clienţi să-şi înregistreze unele bagaje, dar şi pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord, din 1 noiembrie, Ryanair va introduce următoarele modificări la politica pentru bagaje pentru toate zborurile.

Astfel, greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va creşte de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele. De asemenea, tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg.

Doar Clienţii cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă. Toţi ceilalţi clienţi (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat:„Aceste modificări la politica de bagaje vor costa Ryanair peste 50m € p.a. în tarife reduse pentru bagaje. Cu toate acestea, credem că oferind bagaje mai mari la tarife mai mici, vom încuraja clienţii să considere înregistrarea bagajului, ceea ce va reduce volumul ridicat al clienţilor care se prezintă cu două bagaje de mână la porţi, fapt ce cauzează întârzieri de zbor datorită numerelor însemnate de bagaje de mână debarcate la porţi sau în cabină. Sperăm că prin restricţia impusă clienţilor în a transporta un singur bagaj mic de mână în cabină – bagajul de tip troller urmând a fi trimis, gratuit, la cală – acest fapt va grăbi îmbarcarea pentru zboruri şi va elimina întârzierile cauzate de lipsa spaţiului suficient pentru acomodarea a 360 de bagaje de mână (182 clienţi x 2 bagaje) în compartimentele pentru bagaje, pe zborurile aglomerate. Aceste tarife reduse pentru bagaje şi dimensiunile îmbunătăţite se vor aplica pentru toate rezervările de călătorie cu plecare din 1 noiembrie şi sperăm să le aducem clienţilor noştri economii şi mai mari prin simplificarea politicii noastre pentru bagaje.”

Întrebări & Răspunsuri 

Î1. Ce reprezintă noua politică de bagaje Ryanair?

R. Din noiembrie vom tăia costurile pentru bagajul înregistrat 35€/£ la 25€/£ şi creşte dimensiunea bagajului de la 15kg la 20kg.

  • Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va creşte de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele
  • Tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg
  • Doar Clienţii cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă*
  • Toţi ceilalţi clienţi (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Î2. De ce Ryanair aduce această modificare?

R. Pentru a reduce numărul întârzierilor de zbor cauzate de faptul că prea mulţi clienţi ajung la poarta de îmbarcare cu 2 bagaje de mână.

Î3. În continuare, vor putea clienţii să transporte 2 bucăţi de bagaje de cabină la bord?

  • Da pentru clienţii cu Îmbarcare Prioritară, care vor putea în continuare să aducă 2 bagaje, 1 normal (55cm x 40cm x 20cm) şi 1 mic (35cm x 20cm x 20cm) în cabină.
  • Nu pentru clienţii fără prioritate care îşi vor trimite bagajul de mână de tip troller, la cala pentru bagaje (fără vreun cost adiţional), şi vor putea să-şi transporte în cabină bagajul de mână mai mic.

Î4. Cum va fi implementată această schimbare?

R. Vor fi două cozi la poartă: Clienţi cu prioritate cu 2 bagaje şi clienţi fără prioritate cu 1 singur bagaj.

Î5. Cât costă Îmbarcarea Prioritară şi poate fi aceasta adăugată la rezervare?

R. 5 €/£ la momentul rezervării. Poate fi adăugată după rezervare (pentru 6€/£) cu până la 1 oră înainte de ora de decolare programată, prin intermediul aplicaţiei pe mobil Ryanair.

Î6. Cum rămâne cu bagajul de 15kg?

R. Bagajul de 15kg va creşte la 20kg.

Î7. Vor putea clienţii fără îmbarcare prioritară să-şi înregistreze bagajul normal de mână, la ghişeele de check-in, în locul transportării acestuia la poarta de îmbarcare?

R. Nu, toate bagajele de mână trebuie transportate la poarta de îmbarcare, unde bagajul mai mare va fi trimis la cala pentru bagaje, în mod gratuit.

Î8. Ce se întâmplă cu rezervările efectuate înainte de implementarea noii politici pentru bagaje?

R. Noile reguli pentru bagaje vor intra în vigoare din 1 noiembrie, şi vor fi aplicate pentru rezervările efectuate înainte şi după 1 noiembrie, pentru toate zborurile de la această dată în continuare.

Î9. Ce se întâmplă dacă clienţii refuză să-şi trimită bagajul lor la cală?

R. Acestora nu li se va permite să călătorească (fără rambursarea costurilor).

Î10. Ce se întâmplă cu clienţii care călătoresc cu copii (infant); ei pot în continuare să transporte un bagaj pentru schimburi?

R. Da. Un bagaj mic (5kg) pentru bebeluş poate fi transportat de clienţii cu copii (infant).

Î11. De ce se aplică un supliment de 10€/£ pentru Paşti, Crăciun şi pe rutele mai lungi în perioada sezonului de vârf de vară?

R. Suplimentul de 10€/£ reflectă costurile de handling mai ridicate pentru numărul semnificativ mai ridicat al bagajelor înregistrate manevrate în aceste perioade aglomerate.

Î12. Va fi în continuare mai ieftin să rezervi un bagaj înregistrat la momentul rezervării?

R. Da. Bagajul de 20kg va fi redus la preţul de 25€/£ doar la momentul rezervării. Bagajele înregistrate adăugate după rezervarea iniţială sau la aeroport vor costa 40€/£.

Î13. Unde pot găsi rutele pentru care se aplică suplimentul de cost?

R. Aceste rute vor fi evidenţiate pe pagina noastră web şi pe aplicaţie, începând de astăzi.

Î14. Ce se întâmplă cu clienţii cu permisiuni speciale pentru obiecte medicale – pot fi în continuare transportate în cabină?

R. Da, cu condiţia contactării în avans a liniei noastre speciale pentru asistenţă şi prin conformarea la toate cerinţele venite din partea echipei noastre de asistenţă specială.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite