Ryanair: Gradul de ocupare a locurilor disponibile în avioane a depăşit 90%, pentru prima oară de la începutul pandemiei de COVID-19

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Factorul de încărcare al Ryanair, o măsură a gradului de ocupare a locurilor disponibile în aeronave, a crescut peste 90% pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, deoarece traficul s-a mărit brusc în perioada cheie a vacanţei de Paşte, transmite Reuters.

Ryanair a transportat 14,2 milioane de persoane în aprilie, comparativ cu doar 1 milion în timpul restricţiilor de acum un an şi cu 13,5 milioane în aprilie 2019, fiind a doua lună la rând în care a transportat mai mulţi pasageri decât în ​​perioada corespunzătoare pre-pandemică.

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a declarat că a operat peste 82.600 de zboruri în aprilie, cu un factor de încărcare de 91%.

Directorul general Michael O'Leary a declarat la începutul acestui an că se aşteaptă ca aeronavele Ryanair să fie pline în proporţie de aproape 90% până în aprilie şi peste acest nivel în vară.

Compania aeriană a spus că este profitabilă atunci când gradul de ocupare ajunge la 80%. Factorul de încărcare a atins în mod regulat cel puţin 96% cu o lună înainte de pandemie.

Transportatorul low cost se aşteaptă să zboare cu 14% mai multă capacitate în această vară decât în ​​acelaşi sezon din 2019 şi va transporta un număr record de 165 de milioane de pasageri în anul care se va încheia în martie 2023, faţă de puţin sub 100 de milioane în anul precedent şi recordul de 149 milioane de pasageri anterior pandemiei.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite