Un ucrainean vinde brelocuri pentru chei confec┼úionate din epava unui avion rusesc pentru a-┼či ajuta ┼úara: ÔÇ×Mul┼úi mi-au spus c─â este o nebunieÔÇŁ VIDEO

0
0
Avion rusesc doborat
FOOT Ukrinform

Un afacerist din Ucraina vinde în străinătate brelocuri pentru chei confecţionate din epava unui avion rusesc doborât de armata ucraineană, pentru a finanţa efortul de război, transmite Reuters.

ÔÇ×Mul┼úi dintre prietenii mei ├«mi spun ÔÇ×1.000 de dolari ÔÇô nimeni nu-┼úi va da asta pentru aceast─â pies─â de metal, e o nebunieÔÇŁ, a spus Iurii Visoven, fondatorul ÔÇ×Drones for UkraineÔÇŁ.

ÔÇ×Diminea┼úa, m-am trezit ┼či am ├«n┼úeles pe telefonul meu (c─â) s-au ├«ncasat deja 20-30.000 de dolari ┼či vedem acest flux constant de mesaje de la oameni care pun ├«ntreb─âri ┼či spun (c─â) vor s─â doneze mai mult, ne spun asta. Este o idee incredibil─â.ÔÇŁ

Aeronava este un bombardier tactic tactic Su-34 cu dou─â locuri despre care armata ucrainean─â spune c─â l-a dobor├ót deasupra ora┼čului Borodianka, la nord-vest de Kiev, la ├«nceputul lunii martie, c├ónd for┼úele ruse ├«ncercau s─â captureze ┼či s─â men┼úin─â zona.

Ministerul Ap─âr─ârii al Ucrainei a postat imagini cu epava, despre care spune c─â avea num─ârul de coad─â RF-81251 ┼či indicativul ÔÇ×31 RedÔÇŁ.

Dup─â ce ru┼čii s-au retras ┼či ┼či-au reorientat invazia spre estul Ucrainei, Visoven i-a ├«ntrebat pe ap─âr─âtorii regiunii dac─â ar putea avea o parte din resturile epavei, ├«mpr─â┼čtiate pe terenurile agricole.

Solda┼úii i-au spus c─â ambii pilo┼úi ai aeronavei au fost uci┼či. Printre resturile ar─âtate de minister s-au num─ârat o casc─â ┼čablonat─â ├«n limba rus─â cu ultimele trei litere ale unui nume de familie care se termin─â ÔÇ×-NOVÔÇŁ, ┼či un toc de piele gol marcat ÔÇ×BuriatÔÇŁ - numele unui grup etnic care tr─âie┼čte ├«n Siberia.

Rusia nu confirmă detalii despre pierderile sale militare, iar Reuters nu a putut verifica circumstanţele în care a căzut avionul.

Visoven, care lucreaz─â ├«n publicitate, confec┼úioneaz─â piese alungite de aproximativ 10 cm lungime ┼čtan┼úate din fragmente de fuzelaj, apoi prelucrate, lustruite ┼či imprimate cu informa┼úii despre avion ┼či un ÔÇ×mul┼úumescÔÇŁ cump─âr─âtorului.

Breloc

Fiecare pies─â este perforat─â pentru a primi un breloc ┼či are gravat un num─âr de serie unic.

ÔÇ×Unicitatea acestui breloc este c─â l-am f─âcut din epava unui avion rusesc adev─ârat. Acesta este un cadou cu adev─ârat unic pentru cei care ne-au ajutatÔÇŁ, a spus el.

├Än biroul s─âu, Visoven are un model de dron─â cu termoviziune ├«n infraro┼ču, de tipul celor pe care le cump─âr─â pentru armata ucrainean─â din veniturile aduse de brelocuri.

ÔÇ×Acum, c─â am str├óns mult mai mul┼úi bani, sim┼úim mult mai mult─â responsabilitateÔÇŁ, a spus el. ÔÇ×Visul meu este, acest fond ÔÇô s─â nu mai avem nevoie de el. Visul meu este s─â c├ó┼čtig─âm, toat─â lumea s─â fie ├«n siguran┼ú─â. Toat─â lumea s─â se ├«ntoarc─â acas─â ├«n siguran┼ú─â. ┼×i s─â nu fie nevoie s─â colect─âm bani pentru a salva via┼úa cuivaÔÇŁ, a spus el, ├«n englez─â.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite