Runda a doua de concedieri la un gigant din tehnologie

0
Publicat:

Un gigant din tehnologie prezent la nivel global a demarat cea de-a doua rundă de concedieri la una din companiile subordonate, scrie Reuters, precizând că în primă fază au fost concediați 716 angajați.

Birou open space cu oameni la calculatoare
Un gigant din tehnologie a demarat cea de-a doua rundă de concedieri

LinkedIn, parte a grupului, Microsoft, va concedia 668 de angajaţi din echipele sale de inginerie, talent şi financiar, în a doua rundă de disponibilizări din acest an a reţelei de socializare pentru profesionişti, pe fondul încetinirii creşterii veniturilor, transmite Reuters.

Reducerile, care afectează mai mult de 3% din cei 20.000 de angajaţi, se adaugă la pierderile de zeci de mii de locuri de muncă din acest an în sectorul tehnologiei, în faţa unei perspective economice incerte.

În timp ce ne adaptăm structurile organizaţionale şi ne simplificăm luarea deciziilor, continuăm să investim în priorităţi strategice pentru viitorul nostru şi să ne asigurăm că oferim în continuare valoare pentru membrii şi clienţii noştri”, a scris LinkedIn pe un blog.

Sectorul tehnologic a concediat 141.516 de angajaţi în prima jumătate a anului, comparativ cu aproximativ 6.000 în urmă cu un an, potrivit companiei de angajare Challenger, Gray & Christmas.

LinkedIn obţine venituri prin vânzări de anunţuri şi prin taxarea abonamentelor profesioniştilor în recrutare şi vânzări, care folosesc reţeaua pentru a găsi candidaţi potriviţi.

În trimestrul patru al anului fiscal 2023, veniturile LinkedIn au crescut cu 5% de la an la an, comparativ cu 10% în trimestrul precedent.

Microsoft a argumentat că este vorba de o încetinire a angajărilor, împreună cu o scădere a cheltuielilor publicitare ca fiind obstacole pentru LinkedIn, deşi continuă să adauge noi membri în comunitatea sa de 950 de milioane.

În mai, LinkedIn a decis să reducă 716 de locuri de muncă din echipele de vânzări, operaţiuni şi asistenţă, pentru a-şi eficientiza operaţiunile şi a elimina straturi birocratice, pentru a ajuta la luarea unor decizii mai rapide.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite