Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur şi în luna noiembrie. Ce dobânzi sunt oferite pentru 1, 3 sau 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministerul Finanţelor emite, începând cu 1 noiembrie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, arată datele transmise de MF.

Potrivit sursei citate, titlurile de stat pot fi cumpărate:

- Între 01 – 24 noiembrie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului;

- Între 01 – 23 noiembrie 2021 pentru mediul urban şi  01-22 noiembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română.

„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. 

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.”, explică reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Conform acestora, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

„Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.”, menţionează sursa citată.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite