România vrea să testeze trenurile cu hidrogen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coradia iLint, tren cu hidrogen produs de Alstom
Coradia iLint, tren cu hidrogen produs de Alstom

România vrea să testeze trenurile cu hidrogen, fiind vorba de o tehnologie nouă şi promiţătoare, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la o conferinţă pe teme feroviare, potrivit Hotnews.

El a folosit şi o expresie plastică pentru a descrie neîncrederea într-un proiect care ar putea fi viabil: „când vede olteanul girafa”. Ţările care stau cel mai bine la trenuri pe bază de hidrogen sunt Olanda, Germania, Austria şi Italia. Toate testele din Europa au fost făcute cu trenuri Alstom.

”Aş vrea să dezvoltăm un proiect de trenuri pe hidrogen şi am avut discuţii cu industria, dar m-aş bucura să fim <early-adopters>, ca să folosesc un termen din domeniul start-up-urilor de IT, adică să luăm o tehnologie în fază incipientă. Asta ne-ar permite să folosim bani europeni şi să atingem obiectivele globale europene în ceea ce priveşte emisiile de carbon”, a spus Drulă la conferinţa Zilele Feroviare, citat de Hotnews.

”Ne-ar putea ajuta şi să dezvoltăm o industrie şi cred că cel mai bine, dincolo de strategii, vorbe şi hârtii, este când o faci prin exemplu. O să folosesc o expresie: <când vede olteanul girafa>: când vom vedea trenul pe hidrogen, când vom merge cu el şi vom vedea că este o tehnologie fezabilă şi în operare, cred că asta va contribui la promovarea acestei tehnologii”, a spus ministrul.

Ţările care stau cel mai bine la capitolul trenuri pe bază de hidrogen sunt Olanda, Germania, Austria şi Italia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite