România vrea să angajeze 1 milion de muncitori străini. 40.000 de şoferi vor veni din Pakistan. Poziţia MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pakistanezi muncitori

Ministrul pakistanez al Resurselor Umane a declarat joi agenţiei Associated Press of  Pakistan că a convenit miercuri cu ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, să trimită în România forţă de muncă pakistaneză până în 2020. Ministerul Afacwerilor Externe (MAE) spune că nu s-a stabilit o cotă, dar legea permite primirea a 20.000 de lucrători extracomunitari în acest an.

Iniţiativa a fost luată după oferta ambasadorului României în Pakistan. Acesta a declarat că, având în vedere migraţia masivă a forţei de muncă din România în Europa, ţara noastră încearcă să atragă 1 milion de muncitori străini din diferite ţări, scrie APP.

Ambasadorul a declarat că piaţa muncii din România este gata pentru a oferi o serie de oportunităţi de angajare pentru pakistanezi în diverse sectoare, inclusiv tehnologia informaţiei, construcţii, medicină, inginerie şi altele. 

Niculaie Goia spune că România are nevoie de 40.000 de şoferi, pe care i-ar putea aduce din Pakistan.

Primul Ministru al Pakistanului, Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, a declarat că guvernul pakistanez se străduieşte să îşi pregătească capitalul uman la standardele globale, iar agenţiile internaţionale au fost abordate pentru a înfiinţa institute de formare profesională şi tehnică pe liniile moderne din ţară.

El a spus că Pakistanul a fost în contact cu Germania pentru a le oferi o forţă de muncă cu o înaltă calificare sub viziunea sa de a permite angajarea în Germania din 2020.

La începutul acestui an, Germania a indicat să angajeze experţi în robotică şi mecanică cuantică şi alţi lucrători calificaţi din Pakistan, a adăugat el.

Joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel naţional este de 20.000.

„De asemenea, subliniem că, urmare a demersurilor ambasadorului României la Islamabad, comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de ieri astfel încât să reflecte o prezentare corectă şi fidelă a discuţiilor”, a informat MAE.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite