România va semna un acord de cooperare cu producătorul american de drone militare Periscope Aviation

0
Publicat:

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul societăţii Carfil, subsidiară a companiei naţionale Romarm, va semna un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile Periscope Aviation, la BSDA 2024.

foto drone militare
Foto: Shutterstock

Potrivit unui comunicat al organizatorilor BSDA, acordul marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcţiei de UAV-uri militare şi civile.

De asemenea, proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare va avea loc vineri, 24 mai, la ora 11:00, la standul Companiei Naţionale Romarm.

Societatea Carfil, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă. 

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal și este o companie americană renumită pentru inovația sa în sistemul UAV tactice de înaltă performanță. Colaborarea dintre compania din SUA și România aduce expertiza și tehnologia de vârf în țara noastră, deschizând noi perspective pentru producția de dezvoltarea dronelor de o calitate superioară.

Cu o istorie de peste 100 de ani în industria de apărare a României, Societatea Carfil SA și filiala sa, Romarm SA, reprezintă piloni importanți în domeniul producției de armament și muniție. Situată în comuna Filipeștii de Pădure, județul Prahova, Carfil SA a devenit o prezență emblematică în peisajul industrial românesc. Cu o reputație solidă pentru calitatea și fiabilitatea produselor sale, Carfil SA s-a impus ca unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente de apărare și securitate națională.

Romarm SA, compania mamă a Societății Carfil SA, este o companie națională cu o tradiție îndelungată în domeniul apărării. Cu o expertiză vastă în producția de armament și echipamente militare, Romarm SA este unul dintre cei mai importanți piloni ai industriei de apărare din România. Compania are un portofoliu diversificat de produse, care acoperă o gamă largă de nevoi în domeniul securității naționale. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite