România trebuie să plătească OMV Petrom daune de aproape 300 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal arbitral din Paris a decis că România trebuie să plătească daune de aproape 300 de milioane de lei către OMV Petrom, respectiv costuri istorice suportate de companie cu lucrări de dezafectare de sonde şi de refacere a mediului, care trebuiau rambursate de ţara noastră.

„În data de 9 iulie 2020, Tribunalul Arbitral a emis Decizia Finală în arbitrajul iniţiat de OMV Aktiengesellschaft („OMV AG”) la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (”ICC”) împotriva Ministerului Mediului din România, cu privire la anumite notificări de pretenţii neplătite de catre Ministerul Mediului pentru costurile suportate de OMV Petrom S.A. cu privire la lucrări de dezafectare de sonde şi de refacere a mediului”, arată un raport OMV Petrom.

Aşadar, Tribunalul Arbitral a solicitat Ministerului Mediului să ramburseze OMV Petrom suma de 287,62 milioane lei (aproape întreaga sumă solicitată iniţial) şi dobânda aferentă.

Impactul deciziei este reflectat în rezultatele companiei pentru trimestrul doi al anului 2020 şi se referă în principal la recunoaşterea unui venit din dobânzi în rezultatul financiar net.

Drept urmare, rezultatul financiar net al OMV Petrom s-a îmbunătăţit la 87 milioane lei în trimestrul doi din 2020, de la 29 milioane lei în trimestrul doi al anului 2019, în principal ca urmare a recunoaşterii unui venit din dobânzi rezultat în urma finalizării procedurilor arbitrale iniţiate de OMV Aktiengesellschaft la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris împotriva Ministerului Mediului din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite