România a mai plătit o tranşă din datoria către FMI, de 343 de milioane de euro. Rezervele BNR au scăzut în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datoria României către FMI subţiază rezervele valutare ale BNR
Datoria României către FMI subţiază rezervele valutare ale BNR

Rezervele valutare la Banca Naţională a României s-au redus în februarie cu 113 milioane de euro, de la 30,59 miliarde de euro la 30,48 miliarde de euro, în special ca urmare a modificării rezervelor minime în valută şi a rambursării de 343 de milioane echivalent euro către Fondul Monetar Internaţional.

Intrări de 659 de milioane de euro

În februarie s-au consemnat intrări de 659 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene şi conturilor Ministerului Finanţelor Publice cu fonduri europene, se arată într-un comunicat al BNR.

Ieşiri de 772 de milioane de euro

Totodată, s-au înregistrat ieşiri de 772 de milioane de euro, care au provenit din rezervele minime în valută, precum şi din plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, care au inclus o rambursare de capital şi dobândă către FMI de circa 343 milioane echivalent euro.

Rezerva de aur se menţine la 103,7 tone

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,58 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) se situau la 34,06 miliarde de euro, faţă de 34,31 miliarde de euro la 31 ianuarie.

Plăţile scadente în luna martie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 1,59 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite