Reuters: Unicredit caută investitori din afara Rusiei pentru a-şi vinde divizia de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

UniCredit negocia vânzarea afacerilor din Rusia cu investitori ruşi, dar, din cauza sancţiunilor impuse de ţările occidentale împotriva Moscovei, a fost nevoită să înceapă să caute potenţiali cumpărători în ţări precum India şi China, conform agenţiei de ştiri Reuters.

Banca italiană Unicredit caută investitori din afara Federaţiei Ruse pentru a vinde divizia rusă. Acest lucru a fost raportat luni de Reuters, citând două surse.

Potrivit unei surse, UniCredit negocia vânzarea afacerilor în Rusia cu investitori ruşi, dar din cauza sancţiunilor impuse de ţările occidentale împotriva Moscovei, a fost nevoită să înceapă să caute potenţiali cumpărători în ţări precum India şi China. Potrivit unei alte surse, astfel de negocieri sunt deja în curs.

UniCredit a refuzat să comenteze informaţia, conform Reuters.

În mai, Bloomberg a raportat că Unicredit desfăşura consultări preliminare cu entităţi nesancţionate cu privire la vânzarea afacerii din Rusia.

Ziarul Financial Times a relatat că banca a refuzat oferta grupului Interros a lui Vladimir Potanin, care nu se află pe listele de sancţiuni ale UE, SUA şi Marea Britanie. Niciuna dintre părţi nu a comentat oficial publicarea acestor informaţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite