Reparaţiile la staţia de cale ferată Vicşani, de la frontiera cu Ucraina, finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, joi, că s-au finalizat reparaţiile la staţia de cale ferată Vicşani, la frontiera cu Ucraina. Potrivit oficialului, sunt operaţionale acum încă cinci linii de cale ferată dintre care trei linii de cale ferată cu ecartament larg şi două linii de cale ferată cu ecartament normal.

„Lucrările de reparaţie şi de consolidare s-au derulat în perioada 28 aprilie - 4 mai 2022, în regie proprie, de Regionala de Cale Ferată Iaşi şi au constat în: înlocuirea traverselor uzate; înlocuirea elementelor de prindere; completarea cu piatră spartă; buraj.”, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, în acest moment, vagoanele care provin din Ucraina pot fi transpuse mai eficient pe trenurile de marfă româneşti.

„Astfel, va creşte volumului de trafic de marfă şi vor scădea timpii de mutare a mărfurilor din trenurile de pe liniile cu ecartament larg, în trenurile de pe liniile cu ecartament normal.

La ora actuală, în staţia Vicşani sunt funcţionale în total 13 linii de cale ferată, care permit inclusiv operaţiuni mai bune de manevră a trenurilor (6 linii de cale ferată cu ecartament normal şi 7 linii de cale ferată cu ecartament larg).”, a mai adăugat ministrul.

Potrivit datelor transmise de Hotnews.ro la sfârşitul lunii aprilie, CFR S.A a demarat, în regie proprie, un program de reparaţii la mai multe linii de cale ferată cu ecartament larg şi cu ecartament normal, din staţiile de frontieră Vicşani şi Halmeu, pentru eficientizarea transportului feroviar de mărfuri la frontiera cu Ucraina.

Vicşani este la 38 km de Suceava şi la 50 km de Cernăuţi, iar până acum câţiva ani exista şi un vagon direct de pasageri pe relaţia Bucureşti - Kiev.

În staţia de frontieră Halmeu lucrările se vor derula în perioada 2 mai - 31 mai 2022. Prin aceste lucrări se vor redeschide încă patru linii de cale ferată dintre care două cu ecartament larg.

Măsurile vor permite creşterea capacităţii de transbordare a mărfurilor din trenurile care provin din Ucraina şi vor conduce automat la reducerea timpilor tehnologici necesari acestor operaţiuni.

Halmeu este la 23 km de Satu Mare şi la 208 km de Kosice (Slovacia).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite