Remus Borza: Complexul Energetic Hunedoara va intra în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Borza crede că CE Hunedoarapoate fi salvat doar dacă sunt concediaţi jumătate din mineri FOTO: Eduard Enea
Remus Borza crede că CE Hunedoarapoate fi salvat doar dacă sunt concediaţi jumătate din mineri FOTO: Eduard Enea

Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă, poate fi salvat doar dacă vor fi concediaţi jumătate dintre mineri şi dintre angajaţii termocentralelor din Valea Jiului, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, într-un interviu acordat Agerpres.

Remus Borza susţine că situaţia în care a ajuns Complexul Energetic Hunedoara a fost influenţată de managementul defectuos, dar şi a intervenţiei statului în managementul companiei.

„Insolvenţa reprezintă o soluţie dacă este asumată şi administrată corect. Nu orice insolvenţă rezolvă problemele. Uitaţi-vă la RAAN, este în insolvenţă de trei ani şi a intrat în faliment. Uitaţi-vă la Hunedoara. Este în insolvenţă şi o să intre în faliment“, a arătat  Borza pentru Agerpres.

Potrivit acestuia problemele de la Hunedoara se văd în întregul sector minier. „Sectorul minier trebuia reformat în 1990, cum au făcut şi polonezii. Noi am tot amânat reformarea acestui sector, care, pentru România este identitar. În România, aceasta este cea mai veche meserie, are o continuitate de mai bine de 2.500 de ani. Aceasta nu înseamnă că acum trebuie să facem doar de dragul unei tradiţii milenare concesii, să alocăm în fiecare an de la buget sute de milioane de lei. Ea trebuie restructurată, trebuie reformată“, a adăugat Remus Borza.

Citiţi întregul interviu pe Agerpres.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite