Reducerea emisiilor de carbon, discutată de oficiali români cu reprezentanţi ai grupului BMW

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a grupului BMW a s-a întâlnit astăzi cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, pentru a discuta, printre altele, pe tema reducerii emisiilor de carbon, a reglementărilor europene pentru perioada 2015-2030 şi a provocărilor pe care acestea le vor avea asupra industriei şi pieţei auto.

România derulează deja Programul Rabla Plus, care încurajează achiziţia de maşini electrice şi hibride. Bugetul din acest an este de 45 milioane lei, subvenţia maximă oferită pentru maşini 100% electrice fiind de 10.000 euro.

La întâlnirea cu reprezentanţii Diviziei de Afaceri Corporatiste şi Comunicare pe probleme de Mediu a grupului BMW au participat şi specialişti din cadrul ministerelor Transporturilor şi  Mediului. 

Întâlnirea de astăzi este o continuare a discuţiilor pe care ministrul Petrescu le-a purtat în luna aprilie la Munchen şi se încadrează într-un parteneriat mai larg pe care Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat îl dezvolta cu grupul BMW în susţinerea industriei

 “Devine tot mai clar că autoturismele electrice şi hibride vor juca un rol tot mai important în viitor. 

România are o politică generoasă de stimulare a achiziţiei de autoturisme hibride şi electrice iar Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin rolul său de integrator, va încuraja şi susţine un dialog aplicat pe teme referitoare la industria şi piaţa auto”, a afirmat ministrul Alexandru Petrescu.

Programul Rabla Plus încurajează achiziţia de maşini electrice şi hibride. Bugetul din acest an este de 45 milioane lei, subvenţia maximă oferită pentru maşini 100% electrice fiind de 10.000 euro.

Programul de guvernare prevede extinderea „Rabla Plus” până în 2020 şi creşterea valorii voucherelor la 10.000 de euro pentru o maşină electrică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite