Airbus mai primeşte o lovitură: Qatar Airways refuză un lot de cinci avioane A320 şi vrea să se doteze cu Boeing 737-MAX

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană Qatar Airways a refuzat o livrare de cinci avioane Airbus A 320 şi s-a reorientat către Boeing 737-MAX, transmite France TV Info.

După anunţul Poloniei că renunţă la contractul privind achiziţionarea de elicoptere multirol Caracal de la Airbus, constructorul european de avioane mai primeşte o lovitură.

Qatar Airways a refuzat să primească un prim lot de cinci avioane A 320 dintr-o comandă de 50, reorientându-se către avioane 737-MAX, construite de Boeing.

Potrivit jurnalistului francez David Boéri, Qatar Airways intenţionează să achiziţioneze 60 de avioane 737-MAX de la constructorul american.

Se pare că societatea din Qatar s-a supărat din cauza întârzierilor înregistrate de Airbus în onorarea comenzii. La rândul său, Airbus ar avea probleme similare cu fabricantul de motoare.

Potrivit jurnalistului francez, constructorul european de avioane se află în faţa unei provocări imense, fiind nevoit să onoreze 3.000 de comenzi făcute în ultimii trei ani.

Varşovia a anunţat că va cumpăra elicoptere Black Hawk, produse de compania americană Lockheed Martin în Polonia, după ce săptămâna trecută a renunţat la negocierile cu grupul francez Airbus.

Ruperea contractului pentru cele 50 de elicoptere Caracal, estimat de Paris la 2,4 miliarde de euro şi de Varşovia la 3,1 miliarde de euro, a dus la răcirea relaţiilor franco-poloneze, preşedintele Franţei, Fracois Hollande, anulându-şi o vizită la Varşovia, prevăzută pentru 13 octombrie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite