Proiectul de construcție a liniei electrice Porțile de Fier - Reșița a fost finalizat cu succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de construire al Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița a fost finalizat, linia trecând cu succes proba energizări realizată joi.

foto linie electrică aeriană
Proiectului de construcție a liniei electrice Porțile de Fier - Reșița a fost finalizat cu succes

Valoarea totală a proiectului de investiții a ajuns la aproximativ 150 de milioane de lei, iar lucrările au fost executate de Asocierea Electromontaj S.A. București și Romelectro S.A., alături de companiile Emfor Montaj SA, SC Electromontaj SA Siboi și SC Electromontaj SA Cluj, care au fost firme subcontractate, iar proiectarea liniei a fost realizată de Institutul de Studii și Proiectări Energetice București, menționează un comunicat de presă al institutului.

Energizarea liniei nou construite marchează încheierea lucrărilor de execuție, prin probarea funcționării tehnice a instalației electrice. Linia Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița este cel mai complex, din punct de vedere tehnic, și dificil proiect de linie realizat de în România, în ultimii 30 ani, traseul acesteia traversând în cea mai mare parte zonă muntoasă, cu teren accidentat și greu accesibil. Complexitatea tehnică și provocările pe care echipele de proiect, atât ale constructorilor, cât și ale Companiei, le-au întâmpinat în procesul de execuție a lucrărilor reflectă efortul extraordinar al specialiștilor care au contribuit la finalizarea acestei linii.

Sursa citată mai susține că Linia Electrica Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița va fi pusă în funcțiune din punct de vedere operațional odată cu finalizarea lucrărilor de construire a stației 400 kV Reșița, estimată în semestrul al doilea al acestui an. Totodată, noua stație de 400 kV Reșița va permite operaționalizarea Liniei Electrice Aeriene 400 kV de interconexiune Reșița – Pancevo.

„Noua Linie Electrică Aeriană 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița are o lungime totală de 117 kilometri și este alcătuită din două tronsoane: o construcție nouă cu 259 de stâlpi (tronsonul Porțile de Fier – Anina), cu o lungime de 81,1 kilometri, și modernizarea unei linii existente de 142 de stâlpi (tronsonul Anina – Reșița), cu o lungime de 36 de kilometri”, cochide Institutul de Studii și Proiectări Energetice București.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite