Proiectul Autostrăzii Făgăraş - Braşov, scos de la sertar. CNAIR a primit patru oferte pentru documentaţia tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Cătălin Drulă
Foto: Facebook Cătălin Drulă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit patru oferte pentru proiectarea Autostrăzii Făgăraş – Braşov, şosea de mare viteză care face parte din proiectul Autostrăzii A3 Transilvania, a transmis, joi, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, proiectul autostrăzii Făgăraş – Braşov cu o lungime de 48 de kilometri a fost ţinut „la sertar” ani de zile, iar momentul de azi marchează un progres important. 

„Încă un pas pentru a circula civilizat între Braşov şi Făgăraş: astăzi au fost depuse 4 oferte pentru documentaţia tehnică a viitoarei autostrăzi. Ani de zile a fost ţinut la sertar acest proiect, iar momentul de azi marchează un progres important. 

Licitaţia este una „pe model nou”, în care CNAIR primeşte la final întreaga documentaţie tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitaţia pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute şi fără surprize în teren. Mai mult, autostrada Făgăraş – Braşov este prima care beneficiază de reforma caietului de sarcini pentru licitaţie”, a precizat ministrul Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Conform ministrului, prin aceste schimbări, beneficiarul va avea mai multe avantaje printre care termene realiste, corelarea obiectivelor naţionale şi europene cu cele locale prin implicarea autorităţilor locale ca stakeholderi în proiect, uniformizarea documentaţiei tehnice, dar şi a celei contractuale şi plăţi intermediare definite corect şi corelate cu graficul de realizare a proiectului.

Durata contractului este de 22 de luni pentru Studiul de Fezabilitate şi 3 luni pentru Proiectul Tehnic, valoarea estimată fiind de 25 milioane lei.

Iniţial, traseul Autostrăzii A3 – Transilvania era prin Braşov şi Târgu Mureş dar a fost schimbat pentru legătura cu A3 prin Sebeş. Pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş de 68 km, proiectarea ar urma să fie predată până la sfârşitul anului.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite