Preţurile au scăzut în industrie cu 2,9% în primele nouă luni din cauza segmentului energetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Industria şi exporturile au fost motoarele economiei în anii de criză
Industria şi exporturile au fost motoarele economiei în anii de criză

Preţurile producţiei industriale au scăzut în septembrie cu 2,8% pe total faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce preţurile pe piaţa externă s-au contractat cu 3,3%, iar cele de pe piaţa internă s-au redus cu 2,5%, influenţate de industria energetică, cu o scădere de 10%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Scăderi ale preţurilor s-au mai înregistrat în industria bunurilor intermediare, cu 1,6%, şi în cea a bunurilor de capital, cu 0,1%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Pe de altă parte, preţurile din industria bunurilor de uz curent au crescut cu 1,5%, iar cele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,3%.

Faţă de luna august, preţurile producţiei industriale (piaţa internă şi piaţa externă) s-au diminuat cu 0,3%, cu o reducere de 0,3% pe piaţa internă şi de 0,4% pe cea externă.

Preţurile din energie au scăzut cu 1,3%, iar cele din industria bunurilor intermediare cu 0,4%.

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a consemnat o stagnare, pe când industria bunurilor de uz curent a avut o creştere cu 0,2%, iar cea a bunurilor de capital cu 0,5%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite