Premierul Marcel Ciolacu a declarat că vineri va avea loc o întâlnire cu privire la e-Facturare

0
Publicat:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că vineri va avea o întâlnire cu toţi responsabilii statului în ceea ce priveşte sistemul e-Facturare, scrie Agerpres.

Marcel Ciolacu FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu FOTO: Inquam Photos

„Avem nevoie de digitalizare la ANAF. (...) Am început. În februarie încep primele lucruri. Începe e-Facturare. Mâine am întâlnire cu toţi responsabilii, din ANAF, cu STS şi cu statul român şi cu toţi. Mâine voi avea o informare foarte clară în ceea ce priveşte E-Facturare, cât putem duce, să nu încurcăm oamenii de afaceri. Vom vedea mâine ce decizie luăm, cum intră în vigoare”, a spus Ciolacu joi seara, la România Tv.

Premierul a adăugat că i-a cerut ministrului de resort să îi prezinte cum este implementat acest sistem în celelalte state europene.

„Trebuie făcută. Nu ne mai permitem. De 32 de ani amânăm. Tot felul de filosofi au fost miniştri acolo, nimeni nu a îndrăznit să meargă până la capăt. Eu vă spun că o voi duce până la capăt cu ministrul actual al Finanţelor”, a mai susținut premierul Ciolacu.

Sistemul naţional RO e-Factura devine obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2024, pentru operatorii economici care efectuează livrări de bunuri şi prestări de servicii care au locul livrării sau prestării pe teritoriul României.

Standardizarea sistemului de facturare electronică va avea beneficii semnificative în ceea ce priveşte reducerea fraudei TVA la nivel naţional şi are drept principal scop reducerea pierderilor pentru buget asociate cu evaziunea fiscală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite