Premieră: China a lansat o anchetă la o firmă americană - cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană Micron Technology este anchetată pentru a preveni amenințările ascunse la adresa securității cibernetice.

Micron Technology. Foto: Shutterstock
Micron Technology. Foto: Shutterstock

Autoritățile chineze au inițiat o anchetă împotriva companiei americane - producător de cipuri de memorie Micron Technology, se precizează într-o declarație lansată vineri de Biroul de Inspecție pentru Securitate Cibernetică din China.

Pentru a proteja securitatea lanțurilor de aprovizionare ale infrastructurii informaționale de bază și pentru a preveni amenințările ascunse la adresa securității cibernetice, precum și pentru a proteja securitatea națională <...>, a fost inițiată o inspecție împotriva produselor vândute de Micron Technology în China”, a declarat departamentul într-un comunicat.

Mesajul nu indică care dintre produsele companiei vor fi testate. Aceasta este prima investigație de acest fel efectuată de agenție asupra unei companii străine în cel puțin ultimii câțiva ani.

Micron este unul dintre cei mai mari producători de cipuri de memorie din lume. Aproximativ 10% din veniturile sale provin de pe piața chineză, potrivit companiei. Micron are birouri în Shenzhen (Guangdong) și Shanghai.

Anul trecut, Micron și-a închis divizia DRAM din Shanghai și și-a mutat inginerii în SUA și India.

În 2021, agenția a amendat compania chineză de taxi pe internet Didi cu 8 miliarde de yuani (aproximativ 1,16 miliarde de dolari) pentru încălcări de securitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite