Popescu: România este interesată de achiziţia de GNL, petrol şi produse petroliere din Emiratele Arabe Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
virgil popescu si seicul.jpg

Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis, miercuri la deschiderea celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU, că România este interesată de achiziţia de GNL, petrol şi produse petroliere din Emiratele Arabe Unite

„Astăzi am participat la deschiderea celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU, reuniunea ministerială. Am transmis că există un potenţial semnificativ de cooperare între ţările noastre în sectorul energiei. România este interesată de achiziţia de GNL, petrol şi produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, având în vedere interesul de a ne diversifica sursele şi rutele de aprovizionare. Totodată, am invitat companiile emirateze să vină să investească în România, în sectorul energiei, inclusiv în energia regenerabilă”, a scris Viirgil Popescu, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „un punct de interes comun îl reprezintă producţia de energie regenerabilă, de aceea i-am transmis omologului că încurajez companiile emirateze să vină să facă investiţii în ţara noastră”.

„Întărirea relaţiilor bilaterale din cele două state, în mod special în domeniul energiei, este o prioritate pentru ambele ministere”, a conchis ministrul Energiei.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat, în perioada 20-21 iunie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie, premierul României a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu A.S. Şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele E.A.U. şi cu A.S. Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-preşedintele şi prim-ministrul E.A.U.

Discuţiile au vizat dezvoltarea şi consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic şi sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante şi prioritare pentru Emiratele Arabe Unite şi pentru România, precum şi subiecte de interes regional şi internaţional.

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii şi IT.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite