Politico: UE va interzice importurile de produse din oțel din Rusia, dar va continua să cumpere diamante

0
0

Publicația a anunțat, de asemenea, planuri de a interzice importul de produse cosmetice rusești, deoarece aceste produse „aduc venituri semnificative Rusiei”.

Importul de diamante rusești nu va fi restricționat. Foto: Shutterstock
Importul de diamante rusești nu va fi restricționat. Foto: Shutterstock

Uniunea Europeană, în cadrul celui de-al optulea pachet de sancțiuni planificat împotriva Rusiei, intenționează să interzică importul anumitor tipuri de produse din oțel din Federația Rusă, dar va lăsa posibilitatea importului de diamante rusești, conform unui articol apărut miercuri în publicația europeană Politico, care enumera propunerile Comisiei Europene privind un nou pachet de restricții.

Potrivit Politico, sancțiunile vor afecta unele tipuri de produse din oțel, precum și unele bunuri folosite în industria de bijuterii, adică pietre și metale prețioase. Cu toate acestea, diamantele rusești nu apar în proiectul unui nou pachet de măsuri restrictive, notează ziarul.

În plus, se raportează că UE intenționează să introducă o interdicție asupra importului de produse cosmetice și de machiaj și de îngrijire a feței, produse pre și după bărbierit, deodorante, săpunuri și hârtie igienică din Federația Rusă. Se presupune că aceste produse „aduc venituri semnificative Rusiei”.

UE intenționează și să limiteze exporturile către Rusia, relateaza ziarul. Pe lângă măsurile deja anunțate miercuri mai devreme, de interzicere a exportului de componente electronice și de aeronave în Federația Rusă, este planificată și interzicerea prestării unor servicii. Astfel, noul proiect de sancțiuni prevede interzicerea „prestării de servicii de arhitectură și inginerie, consultanță juridică și consiliere în domeniul tehnologiei informației” cetățenilor, companiilor din Federația Rusă sau guvernului rus.

Proiectul celui de-al optulea pachet de sancțiuni trebuie să fie aprobat de toți cei 27 de membri UE pentru a fi adoptat și implementat. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene Josep Borrell au anunțat miercuri la Bruxelles că Uniunea ia în considerare aplicarea de noi restricții. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite