Politico: UE discută despre impunerea primelor sancțiuni pentru nerespectarea embargoului împotriva produselor petroliere rusești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit publicației, compania SUN Ship Management Ltd din Emiratele Arabe Unite este suspectată că a ajutat Rusia să ocolească restricțiile la exporturile de petrol.

Petrolier. Foto: Shutterstock
Petrolier. Foto: Shutterstock

Țările UE discută despre impunerea de sancțiuni împotriva companiei de transport maritim SUN Ship Management Ltd din Emiratele Arabe Unite pentru o eventuală asistență pentru Federația Rusă, a scris marți publicația europeană Politico, citând surse din cadrul UE.

Trei diplomați, vorbind sub rezerva anonimatului, au spus că SUN Ship Management Ltd este suspectată că a ajutat Rusia să ocolească restricțiile la exporturile de petrol. Compania a preluat o flotă de tancuri rusești cărora nu le mai era permis să transporte petrol din cauza sancțiunilor aduse companiilor rusești, susține ziarul.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat mai devreme că cel de-al zecelea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei, pe care Bruxelles-ul intenționează să îl introducă până pe 24 februarie, implică restricții ce valorează 10 miliarde EUR. Potrivit acesteia, noul pachet UE va închide golurile care există în pachetele anterioare de sancțiuni. Ministrul adjunct de externe al Federației Ruse Alexander Grushko, comentând declarațiile șefului CE la postul de televiziune „Rusia-24” , a spus că Moscova are instrumentele necesare pentru a răspunde celui de-al zecelea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Federației Ruse. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite