Poliţe RCA pentru trotinete: ASF va elabora normele de aplicare

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Proprietarii de trotinete vor fi obligaţi să încheie începând de anul viitor poliţe RCA pentru vehiculele lor, Autoritatea de Supraveghere Financiară urmând să elaboreze normele de aplicare a unei Directive europene deja aprobate.

„Au fost prea multe situaţii la nivel european, diverse ţări au reclamat diverse situaţii de accidente în care au fost implicate trotinetele aşa cum a văzut şi în România, se doreşte şi reglementarea acestor vehicule", a declarat Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului Asigurări, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), scrie Digi24.

Este vorba despre transpunerea în legislaţia naţională prevederile Directivei 2021/2118 a Parlamentului European şi a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto şi controlul obligaţiei de asigurare a acestei răspunderi.

Potrivit ziare.com, în primă fază se va modifica legislaţia primară, apoi schimbările sunt aprobate în Parlament. După acest pas, ASF va trebui să elaboreze normele de aplicare a noii legi cu respectivele modificări.

Într-un interviu acordat pentru ziare.com, Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului Asigurări, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a vorbit despre modificările de pe piaţa de asigurări. 

Astfel, potrivit acestuia, vor exista mai multe modificări în perioada următoare. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite