Pismicenco, Kaspersky Lab: Prea multe parole, posibilitatea de a fi victima unei breşe de date, pierderea banilor ori jobul, motivele de stres în lumea digitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când au de ales între a rămâne în permanenţă conectaţi sau a-şi păstra intimitatea, oamenii fac zilnic compromisuri. „Cu cât serviciile de Internet sunt mai folosite, cu atât este mai dificil să îşi păstreze informaţiile personale confidenţiale”, este semnalul pe care îl trag specialiştii.

Utilizatorii simt că trebuie să fie disponibili oricând şi oriunde, pentru că, într-o anumită măsură, conexiunile lor sociale, starea de bine şi chiar echilibrul lor emoţional depind de acest lucru, arată reprezentanţii Kaspersky Lab. Totuşi, potrivit acestora, ei se supun unor riscuri destul de mari.

Imaginaţi-vă că aveţi nevoie să trimiteţi urgent un document confidenţial, aşa că vă opriţi în cea mai apropiată cafenea şi vă conectaţi la reţeaua Wi-Fi gratuită.

„Reţeaua Wi-Fi este, însă, periculoasă. Mai exact, infractorii cibernetici pot intercepta toate datele transmise prin intermediul ei. Acest lucru se întâmplă destul de frecvent”.

 „Lumea digitală a devenit la fel de importantă ca cea fizică şi ne oferă chiar motive de stres, la fel ca cea reală: prea multe parole de ţinut minte sau teama că am putea fi victimele unei breşe de date şi că ne vom pierde banii, informaţiile personale sau chiar locul de muncă”, explică Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria şi Republica Moldova, Kaspersky Lab în cadrul evenimentului de lansare a noii generaţii de soluţii Kaspersky Lab. 

Mai precis, produsele de bază ale companiei – Kaspersky Free şi Kaspersky AntiVirus – au primit noi funcţii pentru a proteja utilizatorii împotriva celor mai noi şi mai complexe ameninţări cibernetice. De asemenea, s-au făcut îmbunătăţiri în ceea ce priveşte performanţele soluţiilor premium, Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Total Security. Însă, cea mai importantă schimbare este apariţia unui produs nou: un serviciu adaptativ, denumit Kaspersky Security Cloud.

Kaspersky Security Cloud funcţionează pe baza unui structuri unice de tip „servicii de securitate” . Este „anexat” nu dispozitivului, ci posesorului, prin intermediul portalului My Kaspersky. Ceea ce diferenţiază, însă, soluţia este faptul că, având setările adecvate, produsul se comportă ca un „consultant” care îţi spune prompt ce să faci pentru a avea conexiune, atunci când ai mai mare nevoie, sau cum să îţi protejezi datele personale când apare un pericol. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite