Piaţa globală a forţei de muncă: 52 de milioane de oameni vor rămâne fără job-uri în acest an, dublu faţă de estimarea precedentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Somer somaj loc de munca slujba job FOTO Shutterstock

Piaţa glocală a forţei de muncă nu îşi va reveni nici în acest an, potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii care arată că 52 de milioane de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, dublu faţă de estimarea precedentă privind anul 2022, scrie Reuters.

Problemele vor continua şi în 2023, când încă vor fi aproximativ 27 de milioane mai puţine locuri de muncă, susţine OIM, care avertizează asupra redresării "lente şi nesigure", în raportul pe 2022 privind perspectivele sociale şi ale pieţei muncii.

"Perspectivele pieţei muncii la nivel global s-au deteriorat de la precedentele previziuni ale OIM, o revenire la performanţa de dinaintea pandemiei va rămâne probabil greu de realizat pentru cea mai mare parte a lumii în următorii ani", se arată în raport.

Directorul general Guy Ryder le-a spus jurnaliştilor că există nenumăraţi factori care au determinat revizuirea datelor, "în special continuarea pandemiei şi variantele sale, mai ales Omicron".

Per ansamblu, OIM estimează că pe plan mondial aproximativ 207 milioane de persoane vor fi în şomaj în 2022. Instituţia avertizează că impactul va fi semnificativ mai mare deoarece mulţi oameni au părăsit piaţa muncii şi încă nu au revenit.

Totuşi, proiectatul deficit privind orele lucrate în 2022 reprezintă o îmbunătăţire faţă de 2020 şi 2021.

OIM estimează că în 2021 au fost aproximativ 125 de milioane mai puţine locuri de muncă, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, iar în 2020, cu 258 milioane mai puţine.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite