Pasajul Doamna Ghica: Când vor fi reluate lucrările și când ar putea fi deschis circulației

0
Publicat:

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate, miercuri, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Potrivit acestuia, jumătate din tablierul metalic a fost deja montat și se fac pregătiri pentru ridicarea acestuia pe poziție.

Pasajul Doamna Ghica, Foto: Facebook Nicușor Dan
Pasajul Doamna Ghica, Foto: Facebook Nicușor Dan

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica vor fi reluate mâine. 50% din tablierul metalic a fost deja montat, iar în prezent se fac pregătiri pentru asamblarea restului de piese și ridicarea acestuia pe poziție, pe porțiunea din mijlocul intersecției.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan a mai arătat că, în paralel cu aceste operațiuni, se lucrează la pasaj și la rampa de acces dinspre rampa Piața Delfinului.

Suntem în grafic cu toate etapele și am primit asigurări din partea constructorului, Trustul de Clădiri Metropolitane București, că se va accelera ritmul lucrărilor astfel încât Pasajul sa fie finalizat înainte de termenul prevăzut în contract (vara acestui an).”, a transmis, marți, primarul Bucureștiului.

Foto: Facebook Nicușor Dan
Foto: Facebook Nicușor Dan

Lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica au fost reluate de Primăria Capitalei la finalul lunii august 2021, după 9 luni de pauză.

Şantierul a fost blocat din lipsa banilor, situaţia fiind rezolvată prin realizarea unui parteneriat între Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2.

A fost finalizată devierea reţelelor, care au fost date în exploatare. De asemenea, au fost finalizate lucrările de sistematizare la sol, rămânând de executat lucrările de suprastructură.

Lucrările la pasaj au fost oprite în noiembrie 2020, la 40% stadiu de execuţie, structura de rezistenţă şi devierea reţelelor de utilităţi fiind aproape gata.

Potrivit Hotnews.ro, în luna decembrie 2021, Primăria Capitalei anunţa că stadiul lucrărilor pe șantier a ajuns la 49%.

Lucrările de montare a tablierului de la pasajul Doamna Ghica au fost demarate în toamna anului trecut. De asemenea, în data de 18 noiembrie, Primăria Capitalei anunța restricţii rutiere la Pasajul Doamna Ghica pentru asamblarea elementelor tablierului metalic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite