Pariul șefului Disney pentru creșterea companiei: ce planuri are pentru Taylor Swift și Fortnite

0
Publicat:

Directorul general al Disney, Bob Iger, a anunțat o serie de măsuri care speră să aducă o "creștere semnificativă" gigantului din domeniul divertismentului, potrivit BBC.

Taylor Swift cântând la microfon pe o scenă
Disney+ ca difuza în exclusivitate filmul concertului Eras Tour al lui Taylor Swift

Planurile includ difuzarea unei versiuni exclusive a filmului concertului Eras Tour al lui Taylor Swift pe Disney+.

De asemenea, firma va investi 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de lire sterline) în Epic Games, creatorul popularului joc video Fortnite.

Disney s-a aflat sub presiunea investitorului activist Nelson Peltz, care a cerut o reorganizare a afacerii.

Miliardarul american dorește ca Disney să crească profiturile din afacerea sa de streaming, precum și să îmbunătățească performanța încasărilor din box office a filmelor sale. Anul trecut, o serie de filme Disney, inclusiv cele din franciza sa Marvel, nu au reușit să aprindă box office-ul global.

În rezultatele sale pentru cele trei luni până la 31 decembrie, Disney a declarat că serviciul său de streaming a pierdut 1,3 milioane de abonați în urma unei creșteri de preț în octombrie.

Cu toate acestea, Disney se așteaptă în continuare ca afacerea sa de streaming să ajungă la profitabilitate până în luna septembrie a acestui an.

Înțelegerea cu Epic înseamnă că jucătorii vor putea interacționa cu personaje Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și Avatar.

"Acest lucru marchează cea mai mare intrare a Disney în lumea jocurilor și oferă oportunități semnificative de creștere și extindere", a declarat dl Iger.

Joint venture cu rivalii Fox și Warner Bros

Anunțurile vin la o zi după ce compania a dezvăluit un joint venture cu rivalii Fox și Warner Bros. Discovery pentru a lansa o nouă platformă de streaming sportiv.

Împreună, cei trei giganți media din SUA dețin o gamă largă de drepturi sportive, inclusiv Cupa Mondială FIFA, Formula 1, Liga Națională de Fotbal, Asociația Națională de Baschet și Liga Majoră de Baseball.

Dl Iger a dezvăluit, de asemenea, planurile de răscumpărare de acțiuni în valoare de 3 miliarde de dolari de la investitori. În rezultatele sale, Disney a raportat venituri stabile la 23,5 miliarde de dolari, dar o creștere a profitului înainte de impozitare la 2,8 miliarde de dolari, de la 1,7 miliarde de dolari în trimestrul similar.

Întrebat dacă aceste anunțuri vor fi suficiente pentru a-l mulțumi pe dl Peltz, care dorește un loc în consiliul de administrație al Disney, dl Iger a declarat pentru CNBC: "Ultimul lucru de care avem nevoie în acest moment este să fim distrași în ceea ce privește timpul nostru, energia noastră, de un activist sau de activiști care, sincer, au o agendă complet diferită și nu înțeleg compania noastră, activele sale, nici măcar esența brandului Disney."

Dar un purtător de cuvânt al firmei Trian Fund Management a dlui Peltz a declarat: "Este un déjà vu din nou. Am văzut acest film anul trecut și nu ne-a plăcut finalul".

Acțiunile au crescut după anunțuri

Acțiunile Disney au crescut cu peste 6% în cadrul tranzacțiilor extinse de la New York după anunțuri.

Dl Iger a condus anterior Disney timp de 15 ani, înainte de a se retrage la sfârșitul anului 2021, dar a făcut o revenire șocantă la firmă la mai puțin de un an după ce a demisionat.

El a fost adus înapoi după ce prețul acțiunilor companiei s-a prăbușit, iar Disney+ a continuat să înregistreze pierderi.

Separat, Disney se confruntă cu un proces din partea actriței Gina Carano, care a fost concediată în 2021 din cauza unei postări pe rețelele de socializare în care a comparat a fi republican cu a fi evreu în timpul Holocaustului.

Procesul este finanțat de Elon Musk, care a lansat un apel deschis pe platforma sa X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, pentru ca și alte persoane să se alăture procesului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite