OTP Bank poate contesta până pe 29 martie decizia prin care BNR s-a opus achiziţionării Banca Românească

0
0
otp bank ungaria

Managementul OTP Bank analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către Banca Naţională a României (BNR), care a respins săptămâna trecută intenţia băncii ungare de a cumpăra Banca Românească, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018, scrie Agerpres.

„OTP Bank Plc. informează piaţa de capital că Banca Naţională a României a notificat subsidiara din România a OTP Bank, printr-o scrisoare adresată managementului în data de 14 martie, asupra faptului că nu a aprobat achiziţia de către OTP Bank România S.A a pachetului de acţiuni deţinut de Banca Naţională a Greciei la Banca Românească, în valoare de 99,28%, şi a portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG. Managementul analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către autoritatea de supraveghere, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018”, se arată în documentul citat de Agerpres.

Indiferent de rezulta, managementul OTP Bank vrea în continuare să îşi întărească prezenţa pe piaţa din România, prin creştere organică sau prin noi achiziţii. „În acelaşi timp, OTP Bank va continua direcţia strategică de achiziţii dedicată Europei Centrale şi de Est. Complementar capitalului alocat pentru creşterea organică, managementul intenţionează să aloce o parte semnificativă a capitalului extra generat către viitoare achiziţii cu potenţial de valoare adăugată”, informează banca comercială.

Recent, Banca Naţională a României a anunţat oficial că se opune intenţiei OTP Bank de a prelua Banca Românească. Ca atare, tranzacţia nu va mai avea loc, acordul BNR fiind esenţial.

BNR nu a dat publicăţii motivele care au stat la baza deciziei sale, afirmând doar că acestea sunt „considerate secret profesional şi implică respectarea obligaţiei corelative de păstrare a confidenţialităţii, putând fi dezvăluite numai în condiţiile expres prevăzute de lege”.

În iulie 2017, banca grecească National Bank of Greece (NBG) a semnat un acord cu subsidiara din România a grupul financiar maghiar OTP privind achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%, tranzacţie care implică şi achiziţia portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite