E oficial: BNR s-a opus intenţiei OTP de a achiziţiona Banca Românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională a României a anunţat oficial că se opune intenţiei OTP Bank de a prelua Banca Românească. Ca atare, tranzacţia nu va mai avea loc, acordul BNR fiind esenţial.

BNR a informat joi că “se opune intenţiei OTP Bank România SA de a achiziţiona o participaţie calificată directă (în proporţie de 99,28%), respectiv intenţiei OTP Bank Nyrt. de a achiziţiona o participaţie calificată indirectă (în proporţie de 99,28%), din capitalul social şi drepturile de vot ale Băncii Româneşti SA Membră a Grupului National Bank of Greece”.

BNR nu a dat publicăţii motivele care au stat la baza deciziei sale, afirmând doar că acestea sunt “considerate secret profesional şi implică respectarea obligaţiei corelative de păstrare a confidenţialităţii, putând fi dezvăluite numai în condiţiile expres prevăzute de lege”.

La ]nceputullunii, Sándor Csányi, directorul executiv al grupului OTP declara, într-o conferinţă la Budapesta, că „are o presimţire rea” în legătură cu decizia finală, poziţie exprimată şi de László Wolf, directorul general adjunct.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat operaţiunea prin care OTP Bank România a achiziţionat Banca Românească şi unele active româneşti ale acesteia.

În iulie 2017, banca grecească National Bank of Greece (NBG) a semnat un acord cu subsidiara din România a grupul financiar maghiar OTP privind achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%, tranzacţie care implică şi achiziţia portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite