Orban, despre legea care interzice vânzarea acţiunilor la companiile de stat: E născută din mintea sinuoasă a unor parlamentari. PSD Vom ataca la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că PNL va ataca la Curtea Constituţională legea adoptată de Parlament care prevede interzicerea timp de doi ani a vânzării acţiunilor la companiile de stat. El a precizat că acesta nu este singurul proiect legislativ „născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD”.

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, la Galaţi, cum afectează această lege proiectele care sunt acum în desfăşurare. 

„Vă aduceţi aminte «Ce vrăji a mai făcut nevastă-mea». Cam aşa e, ce năzdrăvanii a mai scos majoritatea parlamentară condusă de PSD. Nu cunosc conţinutul acestui proiect legislativ, trebuie să citesc proiectul de lege. Trebuie să vă spun sigur că îl vom ataca la Curtea Constituţională şi nu este singurul proiect legislativ care este născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD, sunt foarte multe astfel de proiecte”, a afirmat Orban.

El a dat ca exemplu procedura de lista a Hidroelectrica pe Bursă. 

„Noi suntem în procedură de listare a Hidroelectrica pe Bursă, noi suntem în negocieri pentru dezvoltarea capacităţii CEC prin posibila intrare a unui investitor instituţional, fie BERD, fie alte bănci, suntem în cursul realizării unor proceduri de listare la Bursă a altor companii pe care le pregătim. Cum să nu listezi companii pe Bursă? Cum să nu gândeşti că privatizarea poate fi o soluţie de revitalizare a unor companii care nu funcţionează? Dacă o companie intră în insolvenţă, în cursul procedurii de insolvenţă şi există un posibil cumpărător nu mai poate să cumpere compania respectivă şi o lăsăm să intre în faliment? Sincer nu cunosc proiectul de lege, dar din ceea ce îmi spuneţi chiar mi se pare o aberaţie şi cu siguranţă vom ataca la Curtea Constituţională”, a mai declarat premierul.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se interzice, timp de doi ani, orice vânzare de acţiuni ale companiiilor de stat, Camera fiind for decizional. Proiectul a trecut cu 199 de voturi „pentru", 89 „împotrivă" şi trei abţineri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite