Oraşul spre care aleargă greii din imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

Timişoara a devenit în acest an un adevărat hot spot în ceea ce priveşte planurile de investiţii imobiliare, cu proiecte de sute de milioane de euro anunţate. Poate însă susţine oraşul toate noile proiecte? Pe unele segmente consultanţii imobiliari sunt circumspecţi, deşi în Timişoara este în mod clar o nevoie de mai multe spaţii de retail şi office.

Iulian Dascălu, NEPI, Ioannis Papalekas şi Alpha Group Investments se numără printre investitorii care vor să pompeze sume fabuloase în piaţa imobiliară timişoreană. În afară de Ioannis Papalekas, care pe lângă birouri vrea să investească şi în sectorul logistic, segment care a ţinut capul de afiş al tranzacţiilor imobiliare în acest an, ceilalţi se orientează pe centre comerciale şi office.

De ce malluri? Răspunsul este simplu. Timişoara a rămas singurul oraş mare care are un singur mall. 

Densitatea foarte mică de spaţii comerciale corelată cu faptul că Timişoara este oraşul cu cea mai mică rată a şomajului, venitul cel mai ridicat (după Bucureşti) şi perspective de dezvoltare dinamică prin poziţia geografică, calitatea forţei de muncă sau dezvoltarea zonei industriale fac ca oraşul să fie o destinaţie extrem de atractivă şi pentru dezvoltările de spaţii comerciale.

„În mod evident este loc pentru dezvoltarea de...citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite