Orange, obligată să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc şi să plătească şi despăgubiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Operatorul de telefonie Orange a fost obligat de instanţă să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc de locuinţe din sectorul 6 şi să plătească despăgibiri de 5.400 de euro, pentru că refuzase să mute echipamentul.

„Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată. Obligă pârâta la predarea către reclamantă a spaţiului închiriat, în starea sa iniţială, prin ridicarea instalaţiilor şi construcţiilor efectuate. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5400 euro (echivalent în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a spaţiului pentru perioada 19 mai 2020- 19 februarie 2021), precum şi la plata dobânzii legale aferente, calculată de la data introducerii cererii de chemare în judecată (03.02.2021) şi până la achitarea integrală a debitului. Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată, în cuantum de 1416,54 lei. Cu apel in 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”, se arată în soluţia instanţei.

În toamna anului trecut, un alt operator de telefonie mobilă a fost obligat de instanţă să-şi demonteze antena GSM de pe un bloc.

În noiembrie, instanţa Judecătoriei Sector  3 a obligat Telekom România Mobile Communications să desfiinţeze o antenă de telefonie mobilă de pe un bloc din Sectorul 3, din motive ce ţin de protejarea sănătăţii. Dacă operatorul nu execută decizia de bună voie în termen de 2 luni, reclamanţii pot demonta singuri antena. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri