OPINIE: România "pe bune" trebuie să înceapă cu educaţia "pe bune"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărata problemă a României este dată de faptul că nu a găsit bucată potrivită cu care să înceapă reforma ... Sau mai bine spus că singura parte care ar putea juca rolul de catalizator al schimbării – educaţia – suferă de o maladie cronică.

Proteste şi tentative de revoluţii... Schimbări legislative... 3 guverne... 3 miniştri ai Educaţiei... Aceasta este România de astăzi, România pe care sperăm cu toţii că o vom vedea într-o zi altfel.

Vezi pe Forbes.ro topul celor mai bune universităţi de business din lume

Ne dorim o ţară care evoluează din punct de vedere economic, politic şi social... Ne dorim pensii decente şi salarii care să asigure mai mult decât limita subzistenţei. Vrem să vedem antreprenori care au curajul de a porni la drum cu propriile afaceri, vrem infrastructură, transporturi, dezvoltarea turismului.

Află de pe Forbes.ro dacă programele de MBA mai sunt într-adevăr cea mai scurtă cale către top-management

Problema României pare a fi că nu a găsit bucată potrivită cu care să înceapă... Sau mai bine spus că singura parte care ar putea juca rolul de catalizator al schimbării – educaţia – suferă de o maladie cronică. Plecăm de la educaţie pentru că tinerii cu pregătire adecvată vor veni înarmaţi cu mentalitatea sănătoasă de care avem nevoie, pentru că absolvenţii vor fi cei care vor crea afaceri şi noi locuri de muncă, pentru că vrem ca generaţiile politice de mâine să fie diferite de cele de astăzi şi de acum 20 de ani.

Citeşte întregul articol pe Forbes.ro

Irina Nicoleta Scarlat este cercetător asociat în cadrul ECOL

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite