Operatorii portuari de la Constanţa cer un dialog deschis cu Transporturile şi vor un management „unanim acceptat“. Ministrul Mănescu a ajuns în port

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii de la Constanţa au protestat de mai multe ori faţă de managementul Portului
Sindicaliştii de la Constanţa au protestat de mai multe ori faţă de managementul Portului

Reprezentanţii Organizaţiei Patronale "Operatorul Portuar" şi cei ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare au convenit cu ministrul transporturilor, Ramona Manescu să se întâlnească în cursul zilei de vineri, la Constanţa, pentru a pune la punct un "plan de urmat în vederea conturării unui proiect de management unanim acceptat în legătură cu Portul Constanţa".

Dacă, în cursul dimineţii, reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au mai putut fi contactaţi de către operatori, acum ministrul Ramona Mănescu se află chiar în port, la Constanţa, însă participă la o altă întrunire, respectiv cu administraţia companiei.

Organizaţia patronală "Operatorul Portuar" şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare au solicitat întrevederea cu ministrul Ramona Mănescu întrucât consideră că reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au respectat termenii stabiliţi.

Ramona Manescu i-a anunţat pe operatori că se va întâlni cu ei în cursul zilei de vineri.

Ce vor operatorii portuari

"Comunitatea portuara a luat act de întreruperea discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor cu privire la stabilirea unui mecanism de consultare în privinţa viitorului Portului Constanţa. Organizaţia patronală "Operatorul Portuar" şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare atrag atenţia asupra dezinteresului manifestat de reprezentanţii statului, dar şi a modului de administrare a acestui obiectiv de importantă strategică naţională şi internaţională", se arată într-un comunicat transmis ieri de organizaţia portuarilor.

Pe 3 octombrie 2013, organizaţiile portuare au avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi cu subsecretarul de stat Constantin Matei, pe tema deficienţelor constatate în actul de administrare a Portului Constanţa.

"Dorinţa noastră este identificarea unui numitor comun cu reprezentanţii statului, în sensul rezolvării problemelor legate de administrarea Portului, pe linia interesului naţional şi a Comunităţii Europene, având la bază criterii de importantă economico-financiară şi geostrategică. Astfel, în cadrul întâlnirii din 3 octombrie s-a propus Ministrului Transporturilor un mecanism de largă consultare şi transparenţă în adoptarea deciziilor în acest sector de activitate", se mai arată în comunicat.

În urma discuţiilor s-a convenit că până la sfârşitul acestei săptămâni să se întocmească un plan de urmat în vederea conturării unui proiect de management unanim acceptat în legătură cu Portul Constanţa.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite